banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Lösemililer AK Parti önünde Sağlık Bakanına seslendiler VİDEO

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapan hasta yakınları adına konuşan M. Enes Bakırcı; “Takriben 16 yıldan beri lösemi ve talasemi hasta çocukları tedavi eden Harran Üniversitesi Çocuk Hematoloji servisi maalesef 30 Nisan 2013 tarihinde mevcut doktorun gitmesi, yerine yeninin atanmamasından dolayı kapalı bulunuyor. 1 Mayıs 2013 tarihinden itibaren çevre illere tedaviye giden hasta sayısı 60-70 arasındadır. Geriye kalan yaklaşık 200 hasta ise maddi imkansızlıklar dolayısıyla tedaviye gidemiyorlar.

Sağlık Bakanlığı böylesine ciddi bir olayda harekete geçmeyecek de ne zaman harekete geçecek. Hastalarımız öldükten sonra mı harekete geçecek. Bize bekleyin diyorlar. Biz bekleriz de hastalar bekleyemez” dedi.

Acilen 2 doktor istediklerini belirten hasta yakını Bakırcı; “İlimizde 2 hematoloji doktorunun göreve başlamasını istiyoruz. Doktorlar Hipokrat yeminine sadık kalarak din, milliyet, cinsiyet, ırk ayırımı yapmadan çalışacaklarını yemin ederler. Bu durumda takdiri kamuoyuna bırakıyoruz” dedi.

Küçük hasta Merve Safa Kurt ise; "İyilşemek istiyorum" dedi.

Grup daha sonra sessizce dağıldı.

Anahtar Kelimeler:
LöselimTalasemi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.