banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Leyla: Arkadaşlarım Gibi Koşmak İstiyorum

10 yaşındaki Leyla, 7 çocuklu Öztürk ailesinin dördüncü sınıfta okuyan kızı. Leyla’nın doğuştan sağ ayağı kısa. Gelişim halinde ve sürekli büyümesi nedeniyle Leyla’nın sırtında kamburlaşma oluşmaya başladı. Okula akülü tekerlekli sandalye ile gitmek zorunda olan Leyla, artık ihtiyaçlarını akranları gibi görmek istiyor.
Aylardır İşsizim ve Kızım Gözlerimin Önünde Eriyor
Kızına bir an önce ameliyat yapılması gerektiğini söyleyen işsiz baba Mehmet Öztürk “Daha önce İlçe Kaymakamlığı’na giderek durumu anlatmaya çalıştım ama bir türlü randevu alamadım. Aylardır işsizim ve kızım gözlerimin önünde eriyor. Yetkililerden yardım istiyoruz. Kızım okula gitmek istemiyor ama biz ısrarla okula gönderiyoruz. Çocuğumu tedavi etmek için yetkililerden yardım istiyorum” dedi.
İhtiyaçlarımı Karşılamak İstiyorum
Hayalindeki mesleği yapmak için akranları gibi okula gitmek istediğini söyleyen küçük Leyla “Öğretmen olmak istiyorum. Okula gitmek istiyorum, arkadaşlarımla oynamak istiyorum dışarıda. Çok acı çekiyorum, ameliyat olmak istiyorum. İhtiyaçlarımı karşılamak istiyorum” diye konuştu.
Kızımın Durumuna Bir Çare Bulunsun
Kızı Leyla’nın doğduğu günden bu yana sorun yaşadığını belirten anne Nevriye Öztürk, kızının tedavisi için birçok yere gittiklerini ve bugüne kadar çalmadık kapı bırakmadıklarını belirtti. İyi bir hastane ve doktorların yapacağı ameliyatla kızı Leyla’nın sağlığına kavuşabileceğini belirten anne Öztürk “Kızım için iyi bir doktor, iyi bir ameliyat istiyorum. Tedavi olmazsa durumu daha da kötüleşiyor. Yatalak kalmasından korkuyorum. Birçok doktora götürdüm, 100 bin liradan aşağı istemiyorlar. Durumum da yok bu kadar parayı verecek. İyileşmesi için de yüzde 90 ihtimal veriyorlar. İyi bir hastanede ameliyat olursa hem kızım bu acıdan kurtulur hem de ben. İlçe Kaymakamı’ndan ve yetkililerden yardım istiyorum. Kızımın bu durumuna bir çare bulunsun. Artık gücüm kalmadı. 6 çocuğum daha var, onlara bakamıyorum ve ilgilenemiyorum. Bunun üzüntüsünden artık hiçbir şey yapamıyorum” ifadelerini kullandı.(Ruha Haber Ajans)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.