banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Lastiklerde doğru hava basıncı önemli

Lastik basıncının doğru seviyede olmasının güvenlik, uzun ömür ve yakıt tasarrufu açısından büyük önem taşıdığını söyleyen uzmanlar, lastiklerde düşük hava basıncının kazalara davetiye çıkardığına dikkat çekiyor.

Uzmanlar, “Lastik basıncının gerektiğinden daha düşük veya daha yüksek olması aracın yol tutuşunu, lastiğin performansını ve dayanıklılığını olumsuz yönde etkilerken, bu durum ciddi kazalara yol açabiliyor. Düşük basınç, lastiğin yola tutunmasını zorlaştırırken sürücüye araç hakimiyeti sağlaması konusunda sorunlar yaşatabiliyor.” uyarılarında bulunarak düşük hava basınçlı olarak kullanılan lastiklerin şu riskleri barındırdığını söylüyor: “Yol tutuş kabiliyetini azaltır. Direksiyon hâkimiyetinde tutarsızlığa neden olur. Islak zeminde fren mesafesini uzatır. Aşırı ısınacağından patlama riski artar Tüm bunlar da trafik kazalarının meydana gelmesi riskini artırır.”

Düşük hava basıncı neden tehlikeli?

Lastiklerde düşük hava basıncının, lastiğin aşırı esneyerek ısınmasına ve bununla birlikte temas yüzeyinin bozularak yol tutuşunun azalmasına neden olduğunu belirten uzmanlar, düşük basınçlı lastiklerin, ıslak zeminde ise lastiğin yolla temasını yitirmesi sebebiyle daha ciddi sorunlara yol açtığını kaydediyor. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.