banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Başkan Kuş: Merkezde Sanayiye İzin Vermeyeceğiz Yeşilova

Kuvvetli yağışlara dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey ve batı kesimleri ile zamanla kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Marmara, Ege, Göller Yöresi, Toroslar Mevkii ile Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Eskişehir çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Marmara bölgesi genelinde kuvvetli, Edirne ve Tekirdağ ile Çanakkale'nin kuzey kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Yetkililer; sel, su baskını, yıldırım, dolu gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

Hava sıcaklığının batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde kuvvetli, Edirne ve Tekirdağ ile Çanakkale'nin kuzey kesimlerinde, Balıkesir'in kuzey kıyılarında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgârın akşam saatlerinden itibaren kuzey yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyı kesimleri ile öğle saatlerinden sonra kuzey ve İç Ege ile Aydın çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın akşam saatlerinden itibaren kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı, iç kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Isparta ve Burdur ile Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeybatı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, kıyı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Rize, Artvin ve Trabzon'un doğu kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu, kuzey ve doğusu parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerdeki hava durumu ise şöyle olacak:

İstanbul: Kuvvetli sağanak yağışlı 21/25

Ankara: Çok bulutlu 16/30

İzmir: Gök gürültülü sağanak yağışlı 20/26

Adana: Parçalı çok bulutlu 21/32

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 12/32

Batman: Az bulutlu ve açık 14/35

Van: Parçalı çok bulutlu 8/23

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.