banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl MHP ABD Suruç

Kur'an okudukça ruhları gençleşiyor

Ağrı merkez Beşevler Mahallesinde faaliyet gören İl Müftülüğü Mehmet Emin Aybay Kur’an Kursunda, Kuran-ı Kerim öğrenen ev hanımları, bu zamana kadar Kur’an'ı öğrenmeyişlerinin kendileri için büyük bir kayıp olduğunu ifade ettiler.

Kuran okudukça kendilerini daha iyi hissettiklerini belirten Kur’an aşıkları, Kur’an okumasını bilmeyenler çağrıda bulunarak hiçbir engele aldırış etmeden öğrenmeleri gerektiğini söylediler.

"Kur’an'a adeta aşık oldum"

55 yaşındaki Hayriye Tekdal, bu yaşta Kur’an öğrenmelerinin kendilerini zorladığını ama bu zorluğu bahane etmediklerini ifade etti. Tekdal, "Bir yıldır Kur’an öğreniyorum. Tabi yaşım ilerlemiş, gençlere göre birazcık zorlanıyorum ama bu benim için bahane değil. Kur’an'ı öğrenip düzenli okumam lazım. Okumaya başladığımda bana o kadar tatlı geldi ki anlatamam. Şuanda öğrenmişim okuyorum, adeta aşık olmuşum Kur’an'a. Hevesliyim, inşallah düzenli bir şekilde okuyacağım."

"Gün geçtikçe daha fazla Kuran'a bağlanıyorum"

56 yaşındaki Herdem Aslan ise 2 yıldır Kur’an okumaya başladığını söyledi. "Keşke daha önce öğrenseydim" diyen Herdem Aslan, "Kuran okumaya başladığımda zorlanıyordum. Ama şimdi o zorluk yok açıkçası. Nerdeyse 2 yıl oldu bu eğitimi alıyorum ve gün geçtikçe daha çok bağlanıyorum Kur’an'a. Kur’an okudukça ruhumuz gençleşiyor. O yüzden kimse kendisine bahane bulmayarak bir an önce Kur’an öğrenimine başlasın. Çünkü bu ayrı bir güzellik." şeklinde konuştu.

"Evler küçük medreselere dönmüş durumda"

35 öğrencisinin olduğunu belirten Kur’an Kursu hocası Ayşe İrtekin, yaşı ilerlemiş teyzelere ders vermenin kendisini daha mutlu ettiğini söyledi.

İrtekin, "Gençlere göre, yaşı ilerlemiş teyzelerimize ders vermekten mutlu oluyorum. Çünkü yeni öğrendikleri şeyler kendilerini çok mutlu ediyor. Bu mutluluğu birlikte paylaşıyoruz. Şu an da 35 öğrencim mevcut. Bu 35 öğrencimden yaklaşık 20'si 45 yaş ve üstü insanlar. Gençlere göre, yaşlı teyzelerimiz Kur’an öğrenmeye daha hevesli. İçlerinde, genç iken Kur’an'ı öğrenip daha sonra unutanlar var. Bu durum burukluk meydana getirdiği için yeni öğrenimleri çok mutlu ediyor kendilerini. Ödev verdiğimde ise yaşlı teyzelerimiz daha fazla bir araştırmanın içine giriyorlar. Ayrıca hiçbir bahaneye de aldırış etmiyorlar. İşte evleridir, çocuklarıdır vs. çok azimlidirler. Özellikle ev hanımlarımız derse başladıktan sonra bu durumdan etkilenen eşleri de cami hocasından Kur’an dersi almaya başladılar. Öğrencilerimin söylediğine göre, evde beraber bir şekilde Kur’an derslerini çalışır ve birlikte varsa hatalarını düzeltirlermiş. Ve aynı zamanda da tatlı bir yarışın içine girmişler. Anlayacağınız, bu bölgedeki evler tamamen küçük medreselere dönmüş durumda." dedi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.