banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Kuraklık çiftçileri tedirgin ediyor

Tarsus’ta sonbaharda yeteri kadar yağış düşmemesi nedeniyle umudunu kış aylarına bağlayan çiftçiler, Aralık ayında da bölgeye yağış düşmemesinden dolayı oldukça tedirginler.

Özellikle Tarsus genelinde 125 bin dönüme ekili olan buğdayın kurumak üzere olduğunu kaydeden Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, “Sonbaharda bölgemize yeteri kadar yağış düşmemesi üzerine umudumuzu kış aylarına bağladık. Fakat Aralık ayının sonuna gelmemize rağmen hala yağış düşmemesi özellikle buğday üreticisi çiftçilerimizi oldukça mağdur etmiş durumda. Buğdaylar kış ortasında kurumak üzere.” dedi.

Buğday ekili tarlalarda yaşanan sıkıntının yanı sıra sebze ekili tarlalarda da aynı sorunla karşı karşıya olduklarının altını çizen Ergezer, kısa süre içerisinde yağmur yağmaması durumunda binlerce dönümlük tarım arazisinde büyük zararlar yaşanacağına vurgu yaptı. (A. Kurt - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.