banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Hilvan Müftüsü Tahsin Ekim, piyango, loto, toto kumar ve şans oyunu adına yapılan bütün iş ve işlemlerin dinimizce yasakladığını ifade ederek bu tür haramların hiç kimseye mutluluk getirmediğini söyledi.

Kendisine piyango çıkan kişinin görünürde kârlı çıktığını ancak durumun hiç sanıldığı gibi olmadığını söyleyen Ekim, “Çünkü kendisine piyango çıkan kişiler, kendi ifadeleriyle ‘bu para ‘ah’lı paradır’ diyorlar. Kendisine piyango çıkmayan kişiler mutlaka ‘ah’ ediyorlar. Ancak piyango nedeniyle yuvaların yıkıldığını bilmiyorlar. Ömrünün son günlerini sefalet içinde, sokak köşelerinde geçirdiklerini bilmiyorlar.” dedi.

Ekim, “Allah, diğer haramlar gibi piyangoyu da haram kılmıştır ama insanlar maalesef meylediyorlar. Bu bir imtihan meselesidir, kim nefsini tutar buna meyletmezse kurtulur. Çünkü dünya hayatında Allah-u Teâla insanları serbest bırakmıştır. Yapmış olduklarının neticesinde hesap vereceklerdir. Allah korkusu, Allah sevgisi, Allah’a olan İman ve Allah-u Teala’nın cennette ikram edeceği nimetleri insanoğlu hatırından çıkarmamalıdır eğer çıkarırsa bu haramlara meyiller olur.” ifadelerini kullandı.

Müftü Ekim, son olarak bu tür günahların önüne geçmek için eş, dost, tanıdık ve akrabaların uyarılması tavsiyesine bulundu. (Ramazan Şefkatlı- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.