banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Paylaşan Eller Şanlıurfa Kültür ve Turizm Yolu

Uzmanlar, kozmetik ürünlerinin içeriğindeki zararlı maddelerden dolayı cilde düşman olduğunu ve sık kullanılmaması gerektiğini belirterek, bu ürünlerin cildin doğallığını daha erken kaybetmesine ve bunun telafisi için kişiyi kozmetik bağımlısı yapabileceğine işaret etti.

Kozmetik ürünlerinin zararları hakkında bilgi veren Dermatoloji Uzmanı Dr. Semahat Alperdal, insanların kozmetik ürünleri, kimyasal veya bitkisel olarak eski tarihlerden beri kullandıklarını belirterek, kimyasal olan ürünlerin yararı olduğu kadar zararının da fazla olduğunu ve içerisindeki toksit reaksiyonlar sebebiyle vücut üzerinde alerjiye sebep olabileceğini söyledi.

Bazı kozmetik ürünlerinin, alerjik hastalıklara yatkınlığı olan insanlarda deride aşırı kuruluk, kaşıntı, batma, yanma ve sızlama gibi birtakım olumsuz etkiler ortaya çıkarabileceğini belirten Alperdal,  “Sabunlar, duş jelleri, makyaj malzemeleri,  tırnak boyaları, tıraş losyonları,  bakım ürünleri ve nemlendiriciler gibi çok geniş yelpazede kullanılan bu ürünlerin çok dikkatli ve bilinçli kullanılması gerekir. Ayrıca yanlış kullanım sonucunda ağız veya çene bölgesinde ve ciltte güneş ışınlarının temasıyla beraber birtakım lekeler ortaya çıkabiliyor.” dedi.

Kozmetik ürünler kullanıldığında mutlaka hekime danışılmalı

Cilt bakımı  konusunda,  cildin PH derecesini bozmayacak ürünler tercih edilmesi ve ürün cilt uyumu sağlanması gerektiğini ifade eden  Alperdal, “Kozmetik ürünlerin içerisinde sağlığa zararlı yüzlerce madde bulunmaktadır. Alışkanlık hâli ve sürekli kullanma neticesinde sağlık sakıncaları artmaktadır. Merdiven altı ürünlerin kullanılması bu zararları daha da artırmaktadır.  Dolayısıyla kozmetik ürünler, gerekmedikçe kullanılmamalı, kullanıldığında da mutlaka hekim ve uzmanına danışmalı ve en kısa zamanda vücut üzerinden atılmalıdır.” uyarısında bulundu.

Alperdal son olarak,  gebe bayanların mutlaka kozmetik ürünlerden uzak durması gerektiğini belirtti. (Yunus Sırat, M. Hüseyin Temel - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.