banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Kozluk Deresi'ndeki kirlilik halk sağlığını tehdit ediyor

Kozluk ilçe merkezindeki Şemdin Ağa Deresi’nin çöp yığınlarıyla dolu olması, meydana gelen kirlilik halk sağlığını tehdit ederken, dereden etrafa yayılan kötü kokular nedeniyle çevre sakinleri tepki gösteriyor. Kozluklular, yetkililerden bir an önce derede ıslah çalışmaları başlatmalarını istediler.

Kozluk’un 5 mahallesinden geçerek Garzan Çayı’na akan ve bir türlü ıslah çalışması yapılmayan Şemdin Ağa diye bilinen Kozluk Deresi, yoğun kirlilik sebebiyle halk sağlığını tehdit diyor. Dereden kaynaklanan kötü koku ve çirkin görüntüden dolayı tepki gösteren çevre sakinleri, derenin bir an önce temizlenmesi ve üstünün kapatılarak ıslah edilmesini bekliyor.

“Deredeki çöplerin toplanmasını ve üstünün kapatılmasını istiyoruz”

Yaşanan bu olumsuz duruma tepki gösteren Gıyaseddin Erkun, “Halk bu dereden çok rahatsız oluyor. Bize misafirliğe gelenler, derenin pis kokusundan dolayı ikinci gece bizde kalamıyor. Yıllardır derenin bu kirli halinden çok çektik. Çocuklar bu dereden dolayı hastalanıyor. Bazı çocuklarımız bu dereden dolayı felç geçirmiş, deli olmuşlar. Bizler bu derenin ıslah edilmesini istiyoruz. Derenin ıslah edilmesi için çok müracaatta bulunmamıza rağmen kimse bu sorunla ilgilenmiyor. Bizler, deredeki çöplerin toplanmasını ve üstünün kapatılmasını istiyoruz. Artık pis kokudan dolayı kimsenin rahatsız olmasını istemiyoruz. Yaz aylarında deredeki kokudan dolayı evlerimizi terk edecek duruma geliyoruz. Kokudan dolayı evlerimizde rahatça yemek yiyemiyor, kapı ve pencerelerimizi açamıyoruz.” diye konuştu.

“Bu derenin üstünün kapatılmasını istiyoruz”

Hem yazın hem de kışın derenin pis kokusundan dolayı yaşamlarının zorlaştığını belirten dere yakınlarındaki esnaftan Fadlı Erkun ise “Derenin ıslah edilmesi için defalarca müracaatta bulunmamıza rağmen kimse bu sorunla ilgilenmiyor. Bizler buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Bu derenin üstünün kapatılmasını istiyoruz. Dere, yazın kokudan geçilmiyor, kışın ise su yükseldiği zaman çocuklar için tehlikeli bir hal alıyor. Çocuklar okula gitmek için derenin üstünden geçmek zorunda kalıyor. Derenin üstü kapalı olursa ne pis koku yayılır ne de bir tehlike haline dönüşür. Derenin etrafı evlerle çevrilidir, bundan herkes zarar görmektedir. Derenin etrafındaki evleri, pis koku nedeniyle kimse kiralamıyor. Bu durum batıda olmuş olsa kesinlikle bu sorun şimdiye kadar çözülmüş olurdu.” diyerek tepkisini dile getirdi.  (M. Fatih Akgül / M. Said Aksoy - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.