banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan PTT 1. Lig

Köy halkı kanser korkusuyla yaşıyor

MUŞ - Varto ilçesine bağlı Boyalı köyü kanserle mücadele ediyor. Son yıllarda 15 kişi kanser hastalığına yakalanarak hayatını kaybetti. Aynı köyden 6 kişi ise Türkiye’nin çeşitli illerinde kanser hastalığı tedavisi görüyor.

Genç yaşta kansere yakalan Nejdet Akçicek, "İki yıl önce yakalandığım bu hastalık yüzünden okuluma devam etmem zordu fakat Allah razı olsun üniversitedeki öğretmenlerim yardımcı oldular ve bir şekilde mezun oldum. Şu anda gördüğünüz gibi bu illetli hastalıkla mücadele ediyorum." dedi.

Çocuğunun yakalandığı hastalıktan dolayı büyük üzüntü yaşayan Baba Şefik Akçicek ise, "Köyde birçok kişi kanser hastalığıyla öldü. Benim babam, amcam, amca çocuklarım ve oğulları da bu hastalıktan öldüler. Bizim köyde yabancı kimse yok, hepimiz akrabayız. Yaklaşık 13 insanımız bu hastalıktan öldüler. Şimdi köyde 4 kanser hastası var. Bir hastamız da Erzurum’da tedavi görmektedir. Bunlardan birisi de benim oğlum. Oğlum 25 yaşında Türkçe öğretmenliği bölümü mezunu. 2 yıldır hasta ve perişan. Cenabı Allah’ın takdiri ne yapalım? Köyümüzdeki bu hastalık ile ilgili bir araştırma yapılması için yetkililerden yardım bekliyoruz." diye konuştu.

Herkes gibi kendinin de çok korktuğunu söyleyen Köy Muhtarı Atik Akçicek, “Köyümüzde sürekli doktora gidenlere kanser teşhisi koyuyorlar. 13 kişi kanserden öldü. 4 kişi de şu an tedavi görüyorlar. Bunun araştırılmasını istiyoruz. Kendim de korkuyorum. Benim yaşım 55 ve ileride hasta olacağımdan korkuyorum. Bu gen hastalığı mıdır, taştan, sudan, topraktan ve havadan mıdır? Araştırılmasını rica ediyoruz." şeklinde konuştu. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.