banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün

Kocaeli'de balık pazarı canlandı

Kurban Bayramı hareketsiz günler geçiren balık pazarı, havaların serinlemeye başlaması ve fiyatların düşmesiyle birlikte yeniden hareketlenmeye başladı.

Son günlerde Kocaeli’de havaların serinlemesiyle balık bolluğu yaşanırken fiyatlarda da düşme oldu. Geçtiğimiz haftalardan yüksek fiyatlardan dolayı balık alamayan vatandaşlar, fiyatların ucuzlamasıyla birlikte balık pazarını hareketlendirmeye başladılar.

Balıkçı esnaf Tunahan, “Kurban Bayramından sonra bir iki gün havalar esti, fiyatlar yükseldi. Ama şimdi balık fiyatları çok uygun. 25- 30 liraya sattığım balığı şimdi 13-14 liraya satmaya başladım. Bir tek Palamut'ta 40 TL'yi aştı, zaten Palamut bu sene pek çıkmayacak. Bunu biz balıkçılar olarak baştan beri söylüyorduk. Yağışların başlaması nedeniyle hamsinin fiyatları yükseldi biraz. Son iki gündür havalar düzeldi fiyatlar da düşmeye başladı. Aslında talep aşırı derecede var ama fiyatların yükselmesiyle insanlar kendini geri çekiyordu. Ama artık talep de var.” dedi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.