banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Kızıltepe'de ÇKS yoğunluğu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kızıltepe İlçe Müdürü Nevaf Kalkan, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarında yoğunluk yaşandığına dikkat çekerek çiftçilerin ÇKS kayıtlarını zamanında kayıt altına almak için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Kalkan, “2015-2016 yılı ÇKS başvuruları 10’uncu aydan itibaren başlamıştır. Çiftçilerimiz ÇKS kayıtlarını yapmak için yoğunluk yaşanıyor. Özellikle sertifikalı tohum başvurusu ile banka kredisi için talepte bulunan çiftçilerimizin bu mevsimde yoğun bir başvuru talepleri olmaktadır. Kurum olarak elimizden geldiği kadar çiftçilerimizin zamanında ÇKS’lerini alıp sisteme kayıtlarını yapıyoruz.” dedi.

Fiili kullanım adı altında sistem uygulandığını vurgulayan Kalkan, “Bir de ilçemizde fiili kullanım adı altında sistem uygulanıyor. Çiftçi uygulamada fiiliyat olarak ne ekiyorsa ekili olan ürüne göre başvurabiliyor. Bu şekilde hem çiftçilerin mağduriyetini önlüyoruz ve devletin parasının heba olmamasını sağlamış oluyoruz.” diye konuştu. (Mehmet Aslan- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.