banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Lübnan

Kızıltepe'de biçerdöver kursu açıldı

Kızıltepe (Qoser) ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği ile 'Uygulamalı ve Teorik Biçerdöver Operatörlüğü Kursu' açıldı. Kursta ilk etapta 50 biçerdöver operatörüne halk eğitim merkezinde teorik kurs eğitimi verilmeye başlandı.

Kursiyerlere teorik biçerdöver kursu, Halk Eğitim Merkezinde verilirken uygulamalı olarak ise Kızıltepe’ye bağlı Hocaköy (Evdılimamé)  köyünde verilecek.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir, Tarım Bakanlığı tarafından farklı illerden eğitimcilerin görevlendirildiğini söyledi.

Gökdemir, “Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ilçe Tarım Müdürlüğü arasında yaptığımız iş birliği protokolü sonucunda ilçemizde biçerdöver kursu açmış bulunmaktayız. Kursumuzda şu anda 50 kursiyer katılmış bulunmakta, 5 eğiticimiz kursta görevlendirilmiştir. Eğiticilerimiz ülkemizin değişik yerlerinden; Kahramanmaraş, Yozgat ve Aydın gibi illerden Tarım Bakanlığı tarafından görevlendirilmiştir. Bu kursumuzun sonucunda başarılı olan kursiyerlerimiz, tarım araçlarını verimli bir şekilde kullanmayı ve aynı şekilde sertifikaya sahip olacaklar. Kursun teorik dersleri Halk Eğitim Merkezi müdürlüğümüzde uygulama kursu ise Hoca köyünde yapılacaktır.

İlçe Tarım Müdürü Nevaf Kalkan ise kursun 15 gün süreyle her gün 8 saat verileceğini belirterek, “Verilecek eğitimde yüzde birlik dane kaybının önlenmesi Kızıltepe ekilişinde 15 bin dekar araziye tekabül eder demektir.” diye konuştu.   (Mehmet Aslan - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.