banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Kızıltepe'de 24 parmaklı 4 aylık bebek

Kızıltepe ilçe merkezinde ikamet eden ve akraba olan Ramazan (25) ile Gülistan Alıcıoğlu (20) çiftinin 4 aylık bebekleri Miray’ın 2 el ile 2 ayağında 6 şar parmak olmak üzere toplamda 24 parmak bulunuyor. Ailede de el ve ayak parmakları fazla olan kişilerin bulunduğu belirtildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Kızıltepe Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Hatip Kılıç, hastalığın yüz bin canlı doğumda 8 tane bebekte görüldüğünü ve her hangi bir cerrahi müdahaleye gerek duyulmadığını belirterek, “Yalnız bazı durumlarda hareket kısıtlığı yapabilir ve estetik kaygılardan dolayı cerrahi operasyon planlanabilir. Diğer iç organları anormallerle beraber seyredebiliyor özellikle kalp böbrek diğer anormallerle beraber sıklığı artıyor. Bu çocuğun burada yatma nedeni bronşit ve zatürredir. Bu parmaklardan dolayı herhangi bir hastalık yok onunla ilgili hastanede yatırılmamış, genetik yönü ön planda olan hastalık genel itibariyle ellerde daha sık görülür.” dedi.

Hastalığın genetik yönü ön planda bir hastalık olduğunu ve özellikle akraba evliliklerinde sık görülebildiğini ifade eden Kılıç, erken yaşlarda cerrahi operasyonun yapılmasının daha iyi olacağını belirtti.     (Mehmet Aslan - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.