banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Kızıltepe Devlet Hastanesinde yenilikler yapıldı

Kızıltepe Devlet Hastanesinde acil servis ve diğer birimlere alınan yeni cihazların yanı sıra  yapılan bazı yenilikler sayesinde vatandaşların daha iyi hizmet alması sağlandı.

Hastaneye alınan yeni cihazlar, bazı servislerde hasta yatak sayısının artırılması ve acil servisinde yapılan değişikliklerle hastalar artık daha hızlı hizmet alıyor. Özellikle Eko Kardiyografi, Ti ve Efor cihazları ile hastalar İlçe dışına gönderilmeden tedavi ediliyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kızıltepe Devlet Hastanesi Baştabibi Fethullah Kayan, hastanede bazı yenilikler yapıldığını belirterek, “Özellikle daha öncesinde 28 yataklı olan çocuk servisimizin doluluk oranı yüzde yüzleri aşması üzerine, daha önce  hastanemizin 4’ncü katında olan ve faal olmayan 2 servisimizi, bize yeni hemşirelerin atanması ile beraber açılışını yapmış olduk. 28 çocuk yatağını 58’e çıkarmış olduk.   Şu an toplam 58 yataklı her iki çocuk servisimizin yatak doluluk oranı yüzde 90’ları bulmakta. Bu şekilde biz en azından çocuk hastalarımızı başka memleketlere başka hastanelere göndermemiş oluyoruz.” dedi.

Yeni yapılan değişikliklerle artık hastaların il dışına gitmeyeceklerini aktaran Kayan, “20 yataklı Palyatif Bakım Servisi ilimizde ilk defa hastanemizde hizmette açılmıştır. Bununla beraber hastanemize yeni cihazlar alındı. Özellikle eko kardiyografi, ti ve efor cihazları bundan sonra hastalarımız için hizmet verecek. Bunlar yeni nesil cihazlar, hepsi de full donanıma sahip. Daha önceleri eko kardiyografi için Mardin genelindeki tüm hastaların İl dışına sevk edilmesi gerekiyordu. Yeni alınan trans üzifajyen eko kardiyografi cihazıyla bundan sonra hastalarımız Kızıltepe Devlet Hastanesinde hizmet alabileceklerdir. Ameliyathaneye çeşitli tıbbi cihazlarımız alınmış durumdadır. Daha öncesinde 20 yataklı olan dâhiliye servisimiz bu gün itibarı ile iki dâhiliye servisine yani iki tane 20 yataklı toplan 40 yataklı dâhiliye servisine dönüştürülmüş olacaktır. Bu şekilde hastalarımıza daha kaliteli ve daha sürekli bir hizmet sunmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Acilde açılan laboratuvar sayesinde tetkik sürelerinin kısaldığına dikkat çeken Kayan, “Daha önce acil servisimizin imar yapısı, acil hizmete çokta elverişli bir durumda değildi. İlk defa acil laboratuvarı Kızıltepe Devlet Hastanesinde bu gün itibarı ile faaliyette geçmiştir. Bundan sonra hastalarımız hastanemizde başvurduğunda tetkiklerin yapılması için daha kısa süre bekleyecekler. Daha önceleri 5 – 6 saati bulan tetkik sonucu bekleme süresi 2 saate inmiş olacak inşallah.  Yine acil servisimize dijital röntgen cihazımız alınmış durumdadır. Acil servisimizde yapmış olduğumuz bazı imar değişiklikleriyle daha konforlu daha rahat ve müferreh poliklinikler oluşturduk. Ve yine kırmızı alan dediğimiz acil müdahalenin yapıldığı res dediğimiz restorasyonun yapıldığı yeni bir bölüm inşa ettik. Bu yeni bölüm ile hastalarımıza daha hızlı hizmet sunmak olanaklarına sahip olmuş olduk.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.