banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der toz Sugeldi Candeias

Etkin Eczacılık Derneği, eczacılık mesleği mensuplarının koruyucu sağlıkta ve kronik hastalıkların yönetiminde yaratacağı değeri arttırmak amacıyla, herkesi kış hastalıklarına karşı hazır olmaya ve bilgilenmeye davet ediyor.

Grip ve soğuk algınlığı arasındaki farklara ve kış hastalıklarından korunma yollarına odaklanan kampanyada, hastalıkla baş etme yolları hangi durumda doktora başvurulması gerektiği konusunda bilgilendirme çalışmaları yapılacak. ‘Kışa hazır mısınız?’ sloganıyla hayata geçen kampanyada antibiyotiklerin yanlış kullanımı konusuna da dikkat çekilecek.

‘Kışa hazır mısınız?’ sloganıyla hayata geçen ve Kasım ve Aralık aylarında da devam edecek olan kampanya kapsamında Etkin Eczacılık Derneği dört ana başlık altında bilgilendirme yapmayı hedefliyor. Öncelikli olarak halk arasında sıkça karıştırılan grip-soğuk algınlığı farkı ve korunma yollarına odaklanan kampanya, sonraki adımlarda hastalık halinde neler yapılacağı, hangi durumda doktora başvurulması gerektiği ve söz konusu hastalıklarda antibiyotiklerin yanlış kullanımı konusunda bilinç uyandırmayı hedefliyor.

Etkin Eczacılık Derneği üyesi çok sayıda eczanenin katılacağı kampanya ile danışanların ve hastaların bilgilendirilmesi ve özellikle çocuklar (okula giden ve 2 yaş altındaki çocuklar) olmak üzere hamileler, yaşlılar, kronik hastalığı olanlar gibi risk grubundaki kişilerin doktora başvurmaları konusunda uyarılması amaçlanıyor.

Öncelikli olarak dernek üyesi eczanelerin çalışanları konuyla ilgili eğitilecekler ve toplumda kış hastalıkları konusunda bilgi kaynağı olarak konumlanmaları sağlanacak. Böylece eczane ekibinin kış hastalıkları semptomlarını iyi tanıması, grip ve soğuk algınlığının farkını öğrenmesi, korunma, bağışıklık destekleri ve tedavi konusunda güvenilir bilgi sunabilmesi temin edilecek. Eczane ekibi önemli bir gündem konusu olan antibiyotiklerin gereksiz kullanımıyla ilgili olarak da hastaları bilgilendirerek gerekli olan durumlarda doktora yönlendirme yapacak. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.