banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Kış kabakları tezgahlardaki yerini aldı

Birçok köylünün ekmek kapısı haline gelen ve Bitlis'in yöresel yemeklerinden biri olan kabak dolmasında kullanılan kış kabakları tezgâhlardaki yerini aldı. Yöresel yemeklerde kullanılan dolmalık kabaklar başta olmak üzere birçok sebze türü köylüye ekmek kapısı oldu.

Önceleri birkaç köyün yetiştirip sattığı dolmalık kabaklar, artık il genelinde bulunan birçok köyde köylünün ekmek kapısı oldu. Dolmalık kabaklar sadece şehirde tüketilmekle kalmayıp, İstanbul başta olmak üzere il dışında yaşayan Bitlislilerin tercihi haline geldi.

Köylerde aldığı kabakları il merkezinde satan Saffet Soyugüzel, kışlık dolmalık kabağın hem köylünün hem de kendilerinin geçim kaynağı haline geldiğini söyledi.

Soyugüzel, köylerde yetiştirilen kabakların kış şartlarına dayanıklı olması, muhafazasının kolay olması ve halkın kabağa olan talebinden dolayı bu işi yaptığını belirterek, “Bu kazancı hem köylü hem de biz satıcılar elde ediyoruz. Bu ve benzeri yerli mahsullerin desteklenerek köylünün geçim kaynağı haline getirilmesinin istihdama da katkı sağlayacağı kanaatindeyim.” dedi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.