banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Belediye

Kış Aylarının Vazgeçilmez Yiyecekleri Pekmez, Pestil ve Sucuğun Faydaları...

Şanlıurfa Özel Metrolife Hastanesi Uzman doktorlarından diyetisyen Zeynep Dildar Yetişkin, Pekmeze ceviz, susam, fındık gibi besinlerin karıştırılmasıyla elde edinler yiyecekler enerji ve mineral yönünden zengin oldukları gibi protein de sağladıklarını belirtti. Demir, fosfor, potasyum, magnezyum gibi mineraller içeren bu besinlerin tüketilmesini öneren Diyetisyen Yetişkin, bir de şişman, beden hareketi az olanlar ve diyabetli bireyleri de uyararak yüksek kalorili ve kan şekerini hızlı yükseltmesi sebeb olan bu yiyecekleri tuketmemeleri konusunda uyardı.

Pekmez, Pestil, Cevizli Sucuk gibi Yiyeceklerin Faydaları

Kış aylarının vazgeçilmezi pekmez, pestil, cevizli sucuk, köme gibi besin ve enerji değerleri yüksek,doğal,geleneksel besinlerin dengeli tüketimi demir içermesi sebebiyle kansızlığın giderilmesinde faydalıdır. Ayrıca bu besinler kemik gelişimi için gerekli olan kalsiyum kaynağıdır.. Demir ve kalsiyum haricinde fosfor, potasyum, magnezyum gibi mineraller de içerirler. Pekmeze ceviz, susam, fındık gibi besinlerin karıştırılmasıyla elde edinler yiyecekler enerji ve mineral yönünden zengin oldukları gibi protein de sağlarlar. Ancak yüksek kaloriye sahip bu besinlerin kontrollü tüketilmesi gerekir. Hızlı enerji sağlaması açısından yüksek enerjili bu yiyecekler özellikle büyüme çağındaki çocuk ve gençler, sporcular, beden çalışması çok olanlar, zayıf halsiz ve iştahsiz kişiler tarafından tercih edilmelidir.

Özellikle kış aylarında ara öğünlerde bu besinlerin tüketimi yararlı olacaktır. Ancak yüksek kalorili ve kan şekerini hızlı yükseltmesi sebebiyle şişman, beden hareketi az olanlar, diyabetli bireyler için sakınılması gereken yiyeceklerdir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.