banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Kestane Batman'da tezgâhlardaki yerini aldı

Batman’da kış meyvesi kestane pazar ve seyyar tezgâhlarında yerini aldı. Kalitesi ve büyüklüğüne göre kilosu 6-10 TL olan çiğ kestanenin kebabının kilosu ise 35 TL’yi buluyor.

Batman’da hemen hemen her köşe başında tabla açan seyyar satıcıların kestane satışından oldukça memnun oldukları görüldü. Günlük ortalama olarak 100 ile 150 kilo arasında satış yaptıklarını belirten satıcılar, kestaneyi kalitesi ve büyüklüğüne göre kilosu 6 ile 10 TL arasında değişen fiyatlarla sattıklarını belirttiler.

31 senedir seyyar satıcı olan Eşref Savun (56), çiğ kestaneyi 6 ila 10 TL’den sattıklarını belirtti. Kış mevsiminin gelmesiyle kestane satışlarına başladıklarını belirten Savun, “Aydın, Bursa, Sinop, Kütahya ve Çukurova’dan Batman Meyve Sebze Haline getirilen kestaneleri bizde oradan toptan alıyoruz. Kalitesine göre kilosunu 6 TL ile 10 TL arası perakende olarak satıyoruz. Uzun bir süredir ben seyyar satıcılık yapıyorum ve ailemi bu işle geçindiriyorum.” diye konuştu.  (M. Sait Çelik - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.