banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Sanlıurfa Rogers Kassım Mato futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins

KEPÇE KULAKTAN BURUN ESTETİĞİ




Uz. Dr. Mehmet Erkan KAPLAMA Yapılan Ameliyatı Anlattı.

Saddle nose deformitesi (semer burun) travmaya veya geçirilmiş burun operasyonlarına sekonder gelişen bir problemdir. Bu ameliyatlarda burunda kullanılmak üzere çeşitli materyaller kullanılır. Kulak kıkırdağı (konkal kartilaj), kaburga kıkırdağı ( costal kartilaj) ve sentetik maddeler bunlardan bazılarıdır. Benim daha çok benimsediğim ve kulladığım kulak kıkırdağıdır.
Daha önce 2 kez burun ameliyatı olan ve burun kıkırdağını tama yakın kaybeden hasta burnunda çökmeye bağlı şekil bozukluğu ve burundan nefes alamama şikâyetleriyle hastanemize başvurdu. Hasta değerlendirilirken sağ kulağında kepçe kulak deformitesi olduğu da görüldü. Hastanın sağ kulağının kepçe olması bizim için  güzel bir tesadüf oldu. Hastanın sağ kulak kepçesinden kıkırdak alınarak hem burnun düzeltilmesinde kullanıldı hem de kepçe kulak deformitesi düzeltildi. Böylece 2 estetik ve bir fonksiyonel ameliyat tek seansta yapılmış oldu.
Birinci resimde sağ kulakta kepçe kulak deformitesi, burun çatısında eğrilik ve çökme ve burun uç kısmında düşüklük olduğu görülmektedir.ikinci resimde de sağ kulak kepçesinden kıkırdak alınarak hem burnun düzeltilmesinde kullanıldı hem de kepçe kulak deformitesi düzeltildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MEHMET 4 yıl önce

Bnde ameliyat olmak istiyom Ama ücret çok olduğu için olamıyom yardımcı olurmusunuz