banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Martin Vitik

Van Otobüs Terminali’ndeki firmalar, kış ayında ihmalden kaynaklanan kazalardan dolayı otobüslerinin bakımını Ekim ayından itibaren yaptıklarını ve bu noktada kendilerince önlem aldıklarını söylediler.

Konuyla ilgili konuşan Van Otobüs Terminali’ndeki firma yetkilileri, kış ayında ihmalden kaynaklanan kazaların önüne geçmek için 2 kişilik şoför sayılarını 3’e çıkardıklarını belirterek, bu sayede ihmalden kaynaklanan kazaların önüne geçeceklerini söylediler.

Kış ayında ihmale bağlı kazaların önüne geçmek için tedbir aldıklarını dile getiren Nihat Eker isimli otobüs firma sorumlusu, “Sürücüler kış aylarında yaz aylarına göre daha fazla kaza riski taşır. Otobüs firmamız kış ayında ihmale bağlı yaşanan kazaları azaltmak için daha önceden önlem almaya özen gösterir. Bundan dolayı kasım ayının başlarında hiçbir eksiğimizin kalmaması gerekmektedir. Otobüsler belli bir kilometre kat ettiğinde yağ bakımını yapmak zorundadır. İhmale bağlı kazaların önüne geçmek amacıyla kış ayı için daha farklı önlemler almaktayız. Bunlardan biri de 2 kişilik şoför sayısını 3’e çıkarmaktır. Kış ayında klima ısısı vücudu daha çok yorduğu için böyle bir önlem aldık. Ayrıca bu 3 şoförümüz de tecrübesi yüksek olan şoförlerdir.” dedi.
Kış ayında yolculuk halindeyken yaşanılabilecek arızalardan dolayı aldıkları tedbirlerden bahseden Eker, “Kış ayında aracımız arızalandığında kaygan yollardan dolayı aracın 150 metre gerisine ve ilerisine arıza ışık levhaları bırakıyoruz. Bu levhalar sayesinde başka araçlar yanımızdan geçerken dikkatli bir şekilde geçiyor. Bu sayede ihmalden kaynaklanan kazaları minimuma indirmek için tedbir alıyoruz.” ifadelerini kullandı.
 

“Kış ayında yaşanan kazalar ihmalden kaynaklanmaktadır”

Kış ayında ihmale yer vermemek için araç bakımlarını daha öncede yaptıklarını dile getiren otobüs firma sorumlusu Erdal Antika ise “Kış ayında ihmale bağlı sık sık trafik kazaları olmaktadır. Biz otobüs firmaları da bu noktada ihmale yer vermemek için araçların bakımını yaparken, kar yağışını beklemeden Ekim ayından itibaren yaparız. Araçların antifrizden tutun, zincirine kadar kışlık bakımı için ne gerekiyorsa yaptırırız.  Kasım ayına girmeden bakıma dair hiçbir eksiğimiz kalmıyor. Özellikle seyahat sırasında 3 mevsimi yaşadığımızdan dolayı kış lastiklerini daha erkenden takmaya özen gösteririz. Kış şartlarına göre zincirimizi de sürekli arabada bulundururuz.” diyerek Kış mevsiminde yaşanan kazaların büyük oranda ihmalden kaynaklandığını söyledi.

“Trafik polislerine çok iş düşüyor”

Trafik polislerin sürekli yoldan geçen yolcu otobüslerini kontrol etmesi gerektiğini söyleyen Antika, “1 Aralıktan itibaren kış lastiği uygulamasını yerine getirmeyen sürücüler için verilen ceza uygundur, fakat bu noktada trafik memurlarına çok iş düşmektedir. Trafik polisleri yoldan geçen seyahat otobüslerini durdurup bakmalıdır. Bu noktada ihmalsizlik varsa cezasını kesmelidir. Ama kış lastiğini takmayan sürücüler birkaç kez polisin önünden geçmesine rağmen, otobüs durdurulup kontrol edilmiyor. Otobüs firmaların yükü ve sorumluluğu gerçekten çok ağırdır, bu noktada kesinlikle ihmale gelmez.” diye konuştu. (Yılmaz Sönmez- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.