banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Kaymakamlığın kömür vermediği aileler mağdur oldu

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde fakir oldukları tespit edilen ailelere dağıtılan kömürün bu yıl bazı muhtaç ailelere dağıtılmaması mağduriyete sebep oldu. Fakir oldukları tespitli olduğu halde kendilerine kömür yardımı yapılmadığını ileri süren aileler, görüşmeye çalıştıkları yetkililerin konuşmaya yanaşmadıklarını söyledi.

Hilvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, mağduriyetini dile getiren halkı muhtarlara yönlendirirken muhtarlar da bu duruma tepki gösteriyor.

Hiçbir sosyal güvencesi olmadığı halde kömür yardımını alamadığından dolayı mağdur olduğunu dile getiren Bağlar Mahallesinde ikamet eden Celal Şimşek, “Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfına gittim. Bana muhtarlığa başvur dediler. Muhtarlığa başvurdum. Muhtar da kömür yardımının kendisiyle ilgili bir durum olmadığını söyledi. Fakirlik dosyam olduğu halde bana kömür verilmedi.” dedi.

Bağlar Mahallesinde ikamet eden Emine Ş. ise, kendisinin dul bir kadın olduğunu bu nedenle herhangi bir gelirinin olmadığını belirterek şöyle konuştu: “Ben her sene kömür yardımından faydalanıyordum. Fakat bu sene kömür dağıtan ekiplerden listede ismimin olmadığını öğrendim. Tekrar kaymakamlığa gittim. Bana da muhtarlığa gitmemi söylediler ama oradan da bir sonuç alamadım. Bu yıl bana niye yardım kömürü verilmedi ben de anlamadım.”

İki çocuğundan birinin özürlü olduğunu belirten Karacurun Mahallesinde ikamet eden Selahattin Şimşek ise “Bu sene kömür yardımından faydalanamadım. Benim bir Sosyal güvencem yok. Hilvan’da iş olmadığından dolayı İstanbul’a gidip çalışmak zorunda kalıyorum ve yine de geçim sıkıntısı yaşıyorum. Bu nedenle bana da bu sene kömür yardımı yapılmadı.” diye konuştu.

Konuyla ilgili görüşmeye çalıştığımız Hilvan Kaymakamlığı açıklama yapmaktan kaçınırken, mahalle muhtarları ise  konunun kendileriyle ilgili olmadığını halkın kendilerine yönlendirilmesine de bir anlam vermediklerini söyledi. (Ramazan Şefkatlı- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.