banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Kaymakam sahip çıktı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde çaresi bulunamayan hastalıkla boğuşan çocuklara ilçe kaymakamı sahip çıktı.

ŞANLIURFA - Ceylanpınar’da amansız hasta hastalığa yakalanan Baybur ailesini Ceylanpınar Kaymakamı Musa Sarı sahiplendi.

 

Birlik Mahallesi’nde ikamet eden Baybur ailesinin Ahmet (12), Bedir (13), Hayrunnisa (8), Ömer (10) ve Büşra (7) adlı çocukları doğuştan kanda yağ oranının yükselmesi ile bilinen kolesterol hastalığına yakalandılar. Aradan geçen yıllar, çocuklarının gelişimini engellediği için baba Feyzettin Baybur tarafından hastaneye götürüldüler.

 

Türkiye’nin çeşitli hastanelerinde tedavi umudu ile dolaştırılan çocuklara, tıp dilinde çaresi olmayan ve ismi E.78.2 Hiperlipidemi karma tanısı konuldu. Baba Baybur, bir ömür boyu 15 günde bir tedavi için tek çözüm olan kandaki yağ oranını düşürmek için Gaziantep Üniversitesi Salih Bey Araştırma Hastanesi’ne gittiklerini, 15 günde bir çocukların kanlarındaki yağ oranının temizlenmemesi durumunda kanda pıhtılaşma meydana gelebileceği ve ölümle sonuçlanabileceğini söyledi.

 

“Tıpta bu hastalığın çaresi yok”
Gaziantep Üniversitesi Salih Bey Araştırma Hastanesi’nde çocukların tedavisiyle ilgilenen Prof. Dr. Mehmet Yılmaz da, hastalığın tıpta şu an çaresinin olmadığını, bu çocukların kesinlikle 15 günde bir Aferiz ünitesinde kanlarının temizlenmesi gerektiğini ifade etti. Çocukların tedaviyi aksatmaları durumunda hastalığın ani ölüm ile sonuçlanabileceğini belirten Yılmaz, çocuklarda bu hastalığa bağlı olarak; nefes darlığı, böbrek yetmezliği, baş dönmesi, göz kararması, halsizlik ve iştahsızlık gibi olumsuz belirtiler görülmekle beraber, her türlü imkanın seferber edilerek bu çocukların tedavi altında yaşamaları gerektiğini söyledi.

 

“Baba Baybur, asgari ücret ile kiralık evde yaşıyor”
Kirada oturan Baba Feyzettin Baybur ise, asgari ücret ile çalıştığını belirterek çocuklarının hastalıklarının tedavisi aşamasında ciddi zorluklar çektiğini ifade etti.

 

“Hasta çocukları bir ömür korumaya aldırdı”
İlçe Kaymakamı Musa Sarı, ilçede görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları bu konuyu ilettikten sonra Kaymakamlık ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı bünyesinde bir çalışma yaptıklarını ve çocukları bir ömür boyu koruma altına aldıklarını söyledi. Sarı, "Aileye maddi ve manevi desteklerimizi esirgemeyeceğiz." dedi.

 

“Aile Kaymakamlığın gözetiminde”
Ceylanpınar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Şengül ise, Kaymakamlığın talimatıyla, tedavi için 15 günde bir Gaziantep’e gitmek zorunda olan aileye gidiş, geliş, yemek ve konaklama konularında sürekli yardımcı olacaklarını söyledi.

 

Aileye vakıf olarak diğer yardımların da süreceğini belirten Şengül, "Aile her zaman bizim gözetimimizde olacaktır." dedi. (Mustafa Kaynak - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.