banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Karnından basket topu büyüklüğünde tümör çıktı

Yaklaşık beş yıldır kolon kanseriyle mücadele eden 46 yaşındaki Nuray Zengin'in geçirdiği operasyon sonrası karnından çıkan basketbol topu büyüklüğündeki kitle şaşkınlığa yol açtı.

Edinilen bilgiye göre, 2010 yılında karın bölgesindeki bir ağrıyla Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Bölümüne başvuran Nuray Zengin'e kolon kanseri teşhisi konuldu. 2011 yılında ise artık son evrede olan hastalıktan dolayı operasyon geçiren Zengin'in hastalığı ilerleyen dönemlerde tekrar etti.

2015 yılında tekrar Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Bölümüne başvuran Zengin, burada cerrahi onkoloji bilim dalı doktorlarınca tedaviye alındı yapılan tetkiklerde Zengin'in karın bölgesinde 25 santimetre çapında bir kitle tespit edildi.

Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Kaan Parsak ve ekibi tarafından ameliyat edilen Zengin'in karnından kitle başarılı bir şekilde çıkarıldığı bildirildi. Zengin'e operasyon esnasında yaklaşık 41 derecelik sıcak kemoterapi yönteminin de uygulandığı ve kanserli hücrelerin çıkartıldığı ifade edildi.

Prof. Dr. Parsak, zaman zaman bu tür büyük kitlelerle karşılaştıklarını ancak bu kitlenin kendilerini de oldukça şaşırttığının altını çizdi. Parsak kitlenin yaklaşık 25 santimetre çapında ve bir basketbol topu büyüklüğünde olduğuna vurgu yaparken, operasyon sonrasında hastanın yaşam süresinin ve kalitesinin uzayarak daha iyi olmasını beklediklerinin altını çizdi. Parsak, ameliyat sırasında uyguladıkları sıcak kemoterapi yönteminin de son derece olumlu sonuçlarını aldıklarını belirtti.

Zengin'in eşi Sıtkı Zengin ise yaklaşık 5 yıldır hastalıkla mücadele ettiklerini ancak eşinin hayata bağlılığı ve doktorlarının sayesinde umutlarını biran olsun yitirmediklerini ifade etti. Bu tür rahatsızlıklarda moralin çok önemli olduğunu dile getiren Zengin, tıbbın da ilerlemesiyle eşinin hayata yeniden merhaba dediğini sözlerine ekledi. Eşinin karnından çıkan basketbol büyüklüğündeki kitleye de oldukça şaşırdıklarını ifade eden Zengin "Tıpta yaşanan nadir olaylardan biri bizim başımıza geldi" diye konuştu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.