banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Kariyeri, Başarı Ve İlklerle Dolu Bir Doktor; Yahya Kablama

Araştırmamızda Dt. Kablama'nın mesleki kariyeri çeşitli başarılarla dolu olduğunu gördük.

1985-86 yılında Dicle üniversitesi Diş Hekimliği bölümünü kazanan Dt. Kablama, 1992 yılında Dicle üniversitesi Diş Hekimliği bölümünden Diş tabibi olarak mezun oldu.

1993 yılında Harran üniversitesi tıp fakültesine diş hekimi olarak atandı. Dt. Yahya Kemal Kablama, 2004 yılına kadar Harran üniversitesi tıp fakültesinde diş tabibi olarak görev yaptıktan sonra, kendi isteği ile Fakülteden ayrıldı. Fakülteden ayrıldıktan sonra DİŞMAR diş kliniğine görev yaparak, tüm mesaisini buraya ayırdı.

MESLEKİ KARİYERİ BOYUNCA BİRÇOK İLKE İMZA ATTI

İşte Dt. Kablama'nın icraatlarından bazıları;

1993 Yılında Diş tabipliği mesleğine başlayan Dt. Yahya Kemal Kablama; Şanlıurfa'daki "porselen laboratuar" eksiliğini hissetti. Kara düzen çalışmanın önüne geçmek için, Mahmut Eriş, Eyüp Güler, Bedir Boztepe ile Şanlıurfa'ya ilk "porselen laboratuar" kurdular. Bugün Şanlıurfa'da bulunan birçok laboratuarın oluşmasında ciddi katkılar sundu.

Harran üniversitesi bünyesinde "mediko sosyal sağlık merkezi"ni kurdu. Aynı görev yerinde muhtelif ihalelerde "ihale komisyon başkanlığı" yaptı.

Bir projeyle fakültedeki tedaviyi öğrencilere ve halka indirgedi.

Şanlıurfa'da ilk "implantoloji" (Diş ekimi) mesleki kursu Dt. Halit Akgün ile birlikte düzenledi.

Meslek ile ilgili en son yenilikleri ve teknoloji; "radyografik" aletler ve ilk "ortopantomogram" cihazının Şanlıurfa'da ki hastaların kullanımına sunulmasına vesile oldu. RVG (Radyoaktif maddeleri 20'den 1'e indiren cihaz) Türkiye'ye geldiğinde, 7.ci müşterisi oldu ve Şanlıurfa'ya getirdi.

Diş tabipliği bölümünden mezun olan birçok gencin mesleki tecrübe kazanmasında koşulsuz olarak destekledi.  

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde DİŞMAR'da "özel" olarak mesleğini sürdürürken aynı zamanda AK Parti'den Şanlıurfa Belediye meclis Üyeliğine aday oldu ve seçildi. Belediye meclis üyeliği devam ederken Sağlık Bakanlığı tarafından "Şanlıurfa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine Başhekim" olarak atandı. Bu süreçte hem özel çalıştığı DİŞMAR hem de Şanlıurfa Belediye Meclis üyeliğinden ayrılarak yeniden memurluğa geri döndü.

Dt. Yahya Kemal Kablama'nın Şanlıurfa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine Başhekim olarak atanmasından dolayı Dt. Kablama'nın yanında tedavi olan eski hastalar; Bu çok güzel ve olumlu bir tasarruf. Doktorumuz büyük projelerle Şanlıurfa'ya katkı sağlayacak. Dediler.

Geçmişi başarılarla dolu çiçeği burnunda başhekim Dt. Yahya Kemal Kablama ile görüştük. Yeni görevi ve hakkında çıkan iddialar konusunda ki sorularımıza "hayırlısı olsun" demekle yetindi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.