banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Karaciğerindeki 12 santimetrelik kist var

Viranşehir’de yaşayan 28 yaşındaki Hakan DAŞÇİ’nin karaciğerinde bulanan yaklaşık 12x12 santimetre çapındaki kist başarılı bir operasyonla çıkarıldı. Sağlık durumu iyi olan hasta, serviste 3 gün gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edildi.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde öğretmenlik yapan Daşçi; karın ağrısı, bulantı ve kusma şikâyetleriyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda karaciğerinde kist olduğu belirlenen hasta ameliyata alındı. Yaklaşık 3 saat süren ameliyatta hastanın karaciğerinin sağ lobundan yaklaşık 12 santimetre ebadında kist çıkarıldı.

Yapılan ameliyat sonrası açıklama yapan Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Tolga Faruk Çekiç, hastanın genel durumunun iyi olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Hastamız 28 yaşında erkek. Karın ağrısı, bulantı, kusma şikâyetleriyle polikliniğimize başvurdu. Yapılan tetkiklerde karaciğerde sağ lobda yaklaşık 10-12 santimetre çaplarında bir adet kist olduğunu saptadık. Tetkiklerini yaptıktan sonra kendisine operasyon planladığımızı ilettik. Hastayı ameliyata aldık. Karaciğer segment 7-8 dediğimiz noktalarda yaklaşık 12x12 santimetre çapında dev bir kistle karşılaştık. Bunu total olarak rezeke ettik. Hastanın şu anda genel durumu iyi ve herhangi bir sıkıntısı yok. Takibine devam ediyoruz.”

Ameliyattan sonra serviste dinlenen ve sağlık durumu iyi olan DAŞÇİ ise şöyle konuştu: “Viranşehir’de öğretmenlik yapıyorum. Daha önce de karaciğerimde kist olduğunu biliyordum. Doktorumun yaptığı testlerde bunun çok büyüdüğünü öğrendik. Daha sonra Tolga Bey ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Sağ olsun başarılı bir operasyonla kisti aldı. Resmini gösterdi ve çok büyük olduğunu gördüm.” (Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.