banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Kantin ve Yemekhaneler denetlendi

İlçede bulunan okul kantinleri ve yemekhaneler İlçe Kaymakamı Ozan Balcı'nın talimatı ile oluşturulan komisyon tarafından denetlendi. İlçe Sağlık Grup Başkanlığı Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Hilal Turan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Maksud Yüksekkkaya, İlçe Tarım Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Abdulaziz Sertkaya, Çevre ve Halk Sağlığı Uzmanı Mahmut Ay'dan oluşan komisyon kantin ve yemekhanelerde incelemelerde bulunup, rapor tuttular.
Özellikle gelişim çağında bulunan öğrencilerin dengeli ve sağlıklı beslenmelerinin çok önemli olduğunu vurgulayan İlçe Kaymakamı Balcı, besleyici değeri bulunmayan cips, patates kızartması, kola, asitli, toz içecekler, içerisinde yüksek oranda katkı maddesi ve boya bulunan gıdaların öğrencilerin sağlıklarını tehdit ettiğini ve büyüme çağında olan bu çocukların beslenme alışkanlıklarını olumsuz yönde etkilediklerini dile getirdi.
Denetimlerin sık sık tekrarlanacağını ifade eden İlçe Kaymakamı Balcı, okul kantinlerinde hijyen, saklama koşulları ve ambalajlı gıdaların muhafazası konuları üzerinde hassasiyetle durduklarını belirterek, tüm denetim komisyonu üyelerine başarılar diledi.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.