banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

KANSER HAFTASINDA VATANDAŞI BİLGİLENDİRDİLER


Harran Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi ve Onkoloji Hemşireliği Meme Çalışma Grubu Güneydoğu sorumlularından Yrd. Doç. Dr. Fatma Ersin rehberliğinde Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhemşireliği, Şanlıurfa Çocuk Hastanesi Sağlık Bakımı Hizmetleri Müdürlüğü, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi KETEM işbirliği ile “Meme kanserinin farkındayız, farkettiriyoruz” sloganıyla, Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde ve Çocuk Hastanesinde  bilinçlendirmestantı açtılar. Stantlarda Hemşirelik AD. Yüksek lisans öğrencileri aktif görev aldılar. Stantlara yoğun ilgi gösteren hasta ve hasta yakınlarına meme kanserine yönelik eğitimler verildi. Ayrıca standa ilgi gösteren vatandaşlara broşürler dağıtımı yapıldı.



Amaçlarının sık karşılaşılan meme kanserini erken teşhisine dikkat çekmek olduğunu söyleyen stant rehberi Yrd. Doç. Dr. Fatma Ersin; “Meme kanseri; Kadın kanserleri arasında görülme sıklığı yükse olan bir kanser türüdür. Yaş ilerledikçe meme kanser riski artmaktadır. Meme kanserinde en önemli risk faktörü kadın olmaktır. Ekim ayı Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” olarak belirlenmiştir. Bu nedenle ülkemizde de Ekim ayında meme kanserine yönelik farkındalığı arttırmak amacıyla etkinlikler planlanmaktadır. O etkinliklerden birisi de şu an açmış olduğumuz stanttır” dedi.
Bugün açılan stant hafta boyunca ziyaretçilere açık olacak. Hafta boyu stanttı ziyaret edenlere bilinçlendirme eğitimi verilmeye devam edecek.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.