banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Kanser farkındallığı oluşturmak için stant açıldı

Bitlis Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne (HSM) bağlı Ruh Sağlığı birimi, Obeziteyle Mücadele birimi ve Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), kanser farkındalığı oluşturmak için Bitlis Devlet Hastanesi girişinde halka yönelik stant açtı.

Obeziteyle Mücadele Birimi, ara öğün farkındalığı oluşturmak amacıyla standı ziyaret eden vatandaşlara ayran ve yeşil elma ikram etti. 

KETEM’de görevli Meryem Söyler, Türkiye Halk Sağlığı Müdürlüğü (HSM) Daire Başkanlığı tarafından akciğer kanserine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla “Koca Akçiğer” Projesi’nin Bitlis’te uygulamaya başlattıklarını söyledi. 

Bitlis Halk Sağlığı Müdürlüğü bulaşıcı olmayan hastalıklar kapsamında, Kanser Şube Müdürlüğü tarafından halkı bilinçlendirmek amacıyla stant açtıklarını belirten Söyler, “Proje kapsamında Bitlis Devlet hastanesinde ‘Koca Akciğer’ maketini açtık. Gelen vatandaşlara akciğer kanseri hakkında bilgilendirmeler yapıyoruz. Akciğer maketi vatandaşlarımızın epey ilgisini çekiyor.” diye konuştu. 

Bitlis HSM’de Beslenme ve Diyet Uzmanı olarak görev yapan Gülhan Güngör ise 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Bitlis Devlet Hastanesi girişinde stant açtıklarını belirtti.

Bulaşıcı olmayan hastalıklar ve kanser şubesi obezite birimi olarak böyle bir stant açtıklarını ifade eden Güngör, şunları dile getirdi: “Stant çalışması kapsamında vatandaşlara diyabette beslenme ile ilgili eğitimler veriyoruz. Ara öğünlerini tercih etsinler diye elma ve ayran dağıtımı yapıyoruz. Ayrıca 18 yaş üstü bireylerin kan şekeri ölçümü yapıyoruz. Kan şekeri ölçümleri sınırların üzerinde çıkanları Dahilye veya Diyabet polikliniğine göndererek vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz.” dedi.

Diyabet hastalığının önlenemez bir konuma geldiğini hatırlatan Güngör, Dünya Sağlık örgütü ve Türkiye Halk Sağlığı Müdürlüğü Diyabetle başa çıkmaya çalıştığını ifade ederek, burada diyabette beslenmenin önemini ve beslenme kapsamında ara öğünlerin önemini anlattıklarını kaydetti.

Bitlis Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne (HSM) bağlı Ruh Sağlığı birimi ise 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar Arası Dayanışma ve Mücadele Günü kapsamında “Şiddetin Her Türlüsü Şiddettir” broşürlerini dağıttı. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.