banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Kalp ve Damar Hastalıklarına dikkat!

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden 29 Eylül Dünya Kalp Günü olması münasebetiyle yapılan açıklamada, Kalp ve Damar Hastalıkları ile mücadele etmenin önemine dikkat çekildi.

Hücrelere besin ve oksijen taşıyan kalp ve damar sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasının önemli olduğu belirtilen açıklamada, Kalp ve Damar Sağlığının bozulmasının vücudun hayati fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesini engelleyerek ciddi sağlık sorunlarına hatta ölümlere neden olabileceği vurgulandı.

Kalp ve Damar Sağlığının, genetik özelliklerin yanı sıra beslenme ve yaşam tarzı ile doğrudan ilgili olduğu ifade edilen açıklamada, Kalp ve Damar Sağlığını olumsuz etkileyen başlıca unsurların; sağlıksız beslenme, şişmanlık, alkol, sigara, hava kirliliği, hareketsiz bir yaşam ve stres olduğu belirtildi.

Kalp hastalıklarının giderek artış göstermesi ile birlikte koruyucu sağlık hizmetlerinin değerinin daha iyi anlaşılmaya başlandığı kaydedilen açıklamada, "Sağlıklı beslenme, hazır gıdalar yerine taze besinlerin tercih edilmesi, aşırı tuz kullanımının önüne geçilmesi, düzenli sağlık kontrolleri, kan değerlerine dikkat edilmesi kalp sağlığını koruma tedbirleri arasındadır. Ayrıca hayata karşı iyimser olmak, aile ve çevre ile kaliteli zaman geçirmek, uyku düzenini kontrol altında tutmak da önemlidir." denildi.

Sağlıklı bir yaşam için sporun şart olduğu belirtilen açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Sporu yaşamımızın bir parçası haline getirebilmemizin ön koşulu ise sağlıklı bir kalbe sahip olmaktır. 35 yaş üstü kişilerin spor yapmaya başlamadan önce kardiyak yönden değerlendirilmesi gerekir. Fizik muayene, EKG (Elektrokardiyografi) ekokardiyografi ve egzersiz testleri yapılabilir.

Kalp Sağlığınızı Korumak İçin:

Sağlıklı beslenin.

Aktif olun ve kalp sağlığınızı kontrol altına alın.

Tütüne “HAYIR” deyin.

Alkol tüketimini sınırlayın.

Sağlıklı vücut ağırlığınızı koruyun.

Kan basıncınızı kontrol altında tutun.

Kan değerleri ölçümünüzü düzenli olarak yaptırın." 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.