banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Kahve sevenlerin başını ağrıtacak haber!

Kahve sevenlerin başını ağrıtacak haber!

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Selek ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Sebahattin Ateşal felç ve kalp krizi hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Kahve, yeşil çay ve siyah çay gibi içeceklerin hazmının zor olduğunu belirten Selek, “Uzun vadede günde üç dört bardak kahve içen insanları ciddi sağlık sorunları bekliyor.

Kahvenin vücuttan atılması için üzerine 7 bardak su içilmesi gerekiyor. Hastalar aşırı çay ve kahve tüketiminden dolayı baş ağrısı, çarpıntı ve uykusuzluk gibi problemler yaşıyor” dedi.

Kötü beslenme, stres ve sigara gibi nedenlerin damar tıkanıklığına neden olabildiğini belirten Selek, damar tıkanıklıklarının çok önemli bir sağlık problemi haline geldiğini söyledi.

kullan

FELÇ GEÇİREN HASTAYI SOĞUK SUYA TUTMAYIN

Felç geçiren kişilerin su altına tutulmasının hiçbir faydasının olmadığına değinen Selek, hastayı suyun altında bekletmenin bir işe yaramadığını ve hastanın acil olarak hastaneye götürülmesi gerektiğini vurguladı.

BEYİNDE TIKANAN DAMAR TEKRAR AÇILAMIYOR

Beyinde tıkanan damarları açmanın mümkün olmadığını, tedavinin sadece yeni damarların tıkanmasını önlemek üzere yapıldığını ifade eden Selek, koruyucu hekimliğin çok önemli olduğunu söyledi. Suyun vücuttaki toksin maddelerin atılması için çok önemli olduğunu açıklayan Selek, kişilerin her gün düzenli olarak su tüketimine dikkat etmesi gerektiğine değindi.

 

KORUNMA YOLLARI

Kanal 7 televizyonunda Bizim Doktorlar programına konuk olan Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Selek ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Sebahattin Ateşal damar tıkanıklığı ve felç hakkında önemli bilgiler verdiler. Beynin oksijene çok hassas olduğunu ve üç dakika içerisinde kan ve oksijen alamazsa hastanın ölümcül bir durumla karşılaşabileceğini söyleyen Selek, “Kişiler sigaradan uzak durmalı, yürüyüşler yapmalı, yediklerine dikkat etmeli, her şeyi ölçülü tüketmeli ve tansiyonlarını kontrol altına almalıdır. Bu yolla damarlarımızın sağlığını koruruz” dedi.


İLK ÜÇ SAAT ÇOK ÖNEMLİ

Damar tıkanıklığının dikkat edilmesi gereken bir hastalık olduğunu, belirti veren durumlarda ilk üç saatin çok önemli olduğunu vurgulayan Selek, bu süre içerisinde hastaya aspirin verilmesi ve acil olarak mutlaka hastaneye götürülmesi gerektiğini söyledi.

SİGARADAN UZAK DURUN

Açılan damarların tekrar tıkanmasının söz konusu olduğunu ifade eden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Sebahattin Ateşal, damarları verilen ilaçlarla ve beslenmemize dikkat ederek koruyabileceğimizi açıkladı. Stent uygulaması yapılan kişilerde sigara içilmesi durumunda damarlarını tıkanma riskinin iki katına çıktığını kaydeden Ateşal, koldan yapılan anjiyo ile hastalarla konuşarak kalp damarlarını açtıklarını işaret etti.

haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.