banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Urfa Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray

Kafası için gittiği hastanede böbreğinin küçük olduğunu öğrendi

Kızıltepe'de yaşayan böbrek hastası 5 yaşındaki Furkan Enes Kılıç, gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu.

Küçük Furkan’ın bebekken sürekli ateşlendiğini ve hasta olduğunu fark ettiklerini söyleyen baba Mesut Kılıç, “Birçok hekime başvurduk ama bir sorun tespit edilemedi. Bir yaşındayken kafasını duvara çarptı. Kontrol amaçlı hastaneye götürdük. Araştırmalar sonunda oğlumuzun bir böbreğinin diğerine göre küçük olduğu tespit edildi.” diye konuştu.

Konulan teşhisin ardından birçok hastaneye gidip çare aradıklarını vurgulayan Kılıç, “Görüştüğümüz hekimler böbreğinin bu şekilde küçük kalacağını, büyütülemeyeceğini ve Türkiye’de bu şekilde yaşamını sürdüren birçok insanın olduğunu söylediler. Fakat bundan sonra özellikle beslenme konusunda çok dikkatli olmamız gerektiğini, dikkat edilmezse bazı hastalıklara neden olabileceğini belirttiler.” ifadelerin kullandı.

Çocuğunun hastalığının gitgide arttığı için Antalya'da özel bir hastaneye gittiklerini belirten Kılıç, “Yapılan tahliller sonucunda Yrd. Doç. Dr. İbrahim Duman’ın tavsiyesi üzerine küçük böbreğin alınması için ameliyatı kabul ettik. Oğlumuz başarılı bir ameliyat geçirdi. Artık hayatına tek böbrekle devam edecek olsa da böbreğin oğlumuza verdiği zararların sona erdi.” dedi.

Gerçekleştirilen ameliyatın ardından bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Duman ise tek böbrekle doğan ve yaşamını sürdüren yüzlerce kişinin olduğu söyledi. Duman, “İdrar kesesinden kaçağı olan enfeksiyon kaynağı böbrek, tek kesiden alındı. Hastamız 2 gün sonra şifayla taburcu oldu. Furkan Enes, tek böbrekle yaşamını sürdürebilecek. Bu nedenle tek böbreğin korunması için aileye önerilerde bulunduk.” diye konuştu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.