banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

Kaç çeşit şeker var kaç kişi şeker hastası

Prof. Dr. Fulya Tanyeri Tezok şeker hastalığı hakkında çok önemli açıklamalar yaptı. Genelde 30 yaşından sonra kilo alımıyla ortaya çıktığını belirten Tezok. Türkiye'de kaç çeşit şeker hastalığının olduğunuda açıkladı:


Prof. Dr. Fulya Tanyeri Tezok “En yaygın tipi tip 2 diyabetidir. Tip 1 olanı çocukluk yaşlarında görülür. Şeker hastalığında genetik bir altyapı gerekiyor. Genetik alt yapısı olanlar kilo aldığında şeker hastası olabiliyor” dedi.

Şeker hatalığının bir metebolizma hastalığı olduğunu, pankreasta bulunan insülin hormonunun yetersiz olduğu durumlarda kan şekerinin damarda devamlı yükseleceğini ifade eden Tezok,  bu durumda olan kişilerin daha fazla su içtiğini ve çok sık idrara çıktığını söyledi.

 

BELİRTİLERE DİKKAT EDİN

Şeker hastalığının bazen hiç belirti vermediğini, bazen de belli belirtilerle ortaya çıktığını açıklayan Tezok, “Aşırı su içmek, ağız kuruluğu, özellikle geceleri çok sık idrara çıkma ve aşırı iştah temel hastalık belirtileridir” dedi.

Kanal 7 televizyonunda Bizim Doktorlar programına konuk olan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Fulya Tanyeri Tezok şeker hastalığı hakkında çok önemli açıklamalar yaptı. Dünyada şu an için 221 milyon şeker hastası olduğunu ve 2025 yılında bu rakamın 300 milyon olacağını vurgulayan Tezok, kişilerin eğitim, egzersiz, diyet ve ilaç yardımıyla bu hastalıkla büyük oranda sorunsuz olarak birlikte yaşayabileceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.