banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

İşte Urfa'daki doktor sayısı

Sağlıkçılar i ülke genelinde doktor sayısının yetersiz olduğunu belirterek, ihtiyacın bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Bakanlık verilerine göre, Ülke genelinde toplam 44 bin 571 erkek doktor bulunurken 28 bin 285'de kadın doktor bulunuyor. 
Türkiye'nin en fazla doktora sahip ili 13 bin 532 ile İstanbul olurken, Bayburt ise 95 doktorla en az doktoru bulunan kent oldu.
Genelde kentlerde erkek doktor sayıları fazla olurken bu durum Ankara'da farklı durumda.
En fazla doktora sahip iller sıralamasında ikinci olan Ankara'da kadın doktor oranı erkeklerden daha fazla. Bu kentte, 7 bin 938 doktorun 4 bin 101'ini kadın, 3 bin 837'sini erkek doktorlar oluşturuyor. 
Şanlıurfa'daki 3 doktordan 1'i erkek
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde en fazla doktora sahip iller sıralamasında birinciliği Diyarbakır elinde bulunduruyor. Bölgenin merkezi konumunda olan Diyarbakır'da 885'i erkek ve 328'i kadın olmak üzere bin 213 doktor bulunuyor. Şanlıurfa'daki doktor sayılarına bakıldığında ortalama her 3 doktordan birinin erkek olduğu görülüyor. En fazla doktor bulunan ikinci kent konumunda olan Şanlıurfa'da 843 erkek, 294'de kadın doktor bulunuyor.
Bölgede en az doktor ise Kilis'te bulunuyor, buradaki 152 doktorun 111'i erkek, 41'i ise kadınlardan oluşuyor.
"Doktor sayısı yetersiz"
Sağlıkçılar ise ülke genelinde doktor sayısının yetersiz olduğunu belirterek, ihtiyacın bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade etti.
Özellikle Şanlıurfa'da doğurganlık oranının yüksek olması nedeniyle çocuk doktorları konusunda ihtiyacın fazla olduğunu kaydeden yetkililer, acil bölümlerde görev yapacak pratisyen doktor bulmakta da güçlük çekildiğini kaydetti.

Rauf MALTAŞ / Gap Gündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.