banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı

İşte Tatlıses'in beden dili

Başbakan Erdoğan’ın ziyaret ettiği İbrahim Tatlıses’in vücut dilini inceleyen uzmanlar, sanatçının “Ben güçlüyüm ve güçlü kalacağım” mesajını verdiğini söyledi. Bir başka fotoğrafta Tatlıses’in Başbakan’ın elini sıkıca kavraması ise “Yanımda ol” mesajını içeriyor

1-SAVAŞ KAZANMIŞ BİR SAVAŞÇI
Davranış Bilimleri Uzmanı Kunter Kurt: “Çok zor bir savaşı kazanmış savaşçı görüntüsünde. Beden dik, baş dik. Yani ‘Ben güçlüydüm, güçlüyüm ve güçlü kalacağım’ mesajını veriyor. Bir başka fotoğrafta ise, Başbakan’ın elini sıkıca kavramış durumda. Bu haliyle de, Erdoğan’a ‘Desteğine ihtiyacım var, yanımda ol’ mesajını veriyor.”

2-YAŞAMA İSTEĞİNİ GÖSTERİYOR
Davranış Bilimleri ve İletişim uzmanı Aşkım Kapışmak: “Genel olarak fotoğraflarda samimiyet, manevi anlamda yardım desteği bekleyen, yaşama isteği yüksek bir Tatlıses var. Başbakanımızın ziyareti sırasında fotoğraf çekimi için genelde Tatlıses’in en rahat kullanabildiği alanı ön plana çıkarmışlar. Kurşun, beynin vücudun sol bölümünü yöneten kısmına zarar vermişti. Tatlıses, felçli olmadığı alanı ile başbakanı karşılamış.”

3-MAVİ RENK YAŞAMA SEVİNCİ
Davranış bilimci Aşkım Kapışmak’a göre Tatlıses’in giysilerindeki mavi çok önemli. Psikolojide mavinin anlamı, yumuşaklık, sükunet, sonsuzluktur. Bu renk, sinir sistemini yumuşatır. İyileştirici, uzlaştırıcı, tedavi edici ve caydırıcı potansiyeli yüksek bir renk. Teorik olarak derinlik, gizem ve sevgi boyutunu içeriyor.

4-NAZARLIK KORUNMA ARZUSU
Uzmanlara göre, Tatlıses’in nazar boncuğu takması, korunma kaygısını gösteriyor. Uzmanlar, Başbakan’ın ilk ziyaretindeki fotoğrafa kıyasla bu son fotoğraftaki Tatlıses’in büyük gelişme kaydettiğine dikkat çekiyorlar. Büyük iyileşme görülüyor. Artık duyguları ifade edebiliyor. Ayrıca makyaj yapmaması, doğal ve samimi bir görüntü veriyor.

5-BAŞBAKAN YANIMDA İYİYİM
Kapışmak’a göre genelde dimdik ve ön planda görmeye alıştığımız sanatçı, Erdoğan ile tokalaştığı fotoğrafta, omuzları hafif aşağıda ve başbakandan manevi destek alır pozisyonda duruyor. Başbakan da aynı beden diline girerek “Senin yanındayım” mesajı veriyor. Tatlıses de “Ben iyiyim, güçleniyorum, bu ülkenin başbakanı yanımda” diyor.

TATLISES’İN ASİSTANI İYİLEŞTİ
Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses’in Kalaşnikoflu saldırıya uğradığı gece yaralanan asistanı Damla Çakıcı, tam olarak iyileşti. Sanatçının ameliyat için Almanya’ya gidişi sırasında görüntülenen Damla Çakıcı’nın gayet sağlıklı olduğu dikkat çekti. Saldırıdan sonra ilk kez görüntülenen genç kadın, sanatçının Almanya’ya gidişi sırasında da hazırlıkları bizzat denetledi. Tatlıses’in Rehabilitasyon Merkezi’nden çıkışı sırasında Tatlıses’e eşlik eden Damla Çakıcı, önce aracı kontrol etti. Genç kadın daha sonra çalışanlara yapacakları konusunda talimatlar verdi. Ardından Tatlıses’i havalimanına götürecek olan minibüse binen Damla Çakıcı, sanatçıya eşlik etti.

YAPAY KEMİK TAKILACAK
Önceki gün Almanya’nın Murnau kasabasına gelen İbrahim Tatlıses, beyin ameliyatı olacak. Önceki ameliyatta kafatasının kemikleri alınıp karın zarına yerleştirilmişti. Kemikler, erime ve başka bir sorun nedeniyle yerine takılamayacağı için yapay kemikler üretildi. Yapay kemikler Tatlıses’in kafatasına yerleştirildikten sonra beyin basıncı riski de ortadan kalkacak.

Özlem YILMAZ - Habertürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.