banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

İnfertilitede Güncel Yaklaşım Kursu

Kısırlık tedavisinde güncel bilgiler, Türkiye’deki akademisyenler ve doktorlar tarafından Şanlıurfa’da düzenlenen program ile tartışıldı ve paylaşıldı. Özel bir otelde düzenlenen programda Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Sarıışık da hazır bulundu. Her geçen gün toplumda sıklığı artan ve toplumsal bir sağlık problemi haline gelen kısırlık tedavisindeki güncel bilgiler uzmanlar tarafından paylaşıldı. Özellikle yeni gelişmelerin tartışıldığı toplantıda mevcut sorunlar tartışıldı, erken yaşta menopoza giren kadınlarda tıbbın sunduğu yeni gelişmeler, kısırlık tedavisinde alternatif tedaviler ile ilgili konular ilgi gören konular oldu.

Infertilite camiasının duayenleri Harran Tıp Kadın Doğum çatısı altında son gelişmeleri değerlendirdi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sarıışık, açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Başhekim Doç. Dr. Emre Erkuş’un katılım sağladığı kursa bölgeden geniş katılım oldu. Erkuş,”Kurumumuz adına bizleri gururlandırdı. Emeği geçen herkese, kadın doğum bölümüne, kurs direktörü Erdal hoca ,Nese ve Adnan hocalarımıza teşekkür ederiz.”dedi.

Kurs direktörü Harran Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Doç. Dr. M. Erdal Sak, yaptığı açıklamada, uzman profesörlerin katıldığı toplantıyla hem sahadaki meslektaşların kendilerini geliştirmeleri hem de hasta tedavisindeki güncel verilerin hastalara uygulamanın önemine dikkat çekti.

SAK: HASTALARIN ŞEHİR DIŞINA GİDİŞİ AZALACAK

Sak, düzenlenen bu toplantılarla hekimlerin bilgilerini güncelleme fırsatını bulduklarını ifade etti. Sak,”Meslektaşlarımız sayesinde artık şehir dışına hasta gidişinin azalacak. Harran Üniversitesi hastanelerinin artık kendine yetebilecek düzeyde olmasıyla yine kamuda bölgede tek olan Harran Üniversitesi Tüp bebek merkezinin açıldıktan kısa süre sonra başarısının artması ve bu tür toplantılarla daha üst noktaya geleceğine inanıyoruz.” ifadelerine yer verdi.
(Ruha Haber Ajansı ) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.