banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

İmam hatiplilerden 'Bir salavat da sen çek' kampanyası

Batman’da birçok güzel kampanyayla ismini duyuran Batman Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, örnek bir davranış daha sergiledi. İmam Hatip Lisesinde okuyan bir öğrenci tarafından başlatılan Peygamber Efendimizi anmak için ‘Bir salavat da sen çek’ kampanyası düzenlendi. 1 Aralık’tan bu yana 2 milyona yakın salavat çekildiği belirtildi.

‘Bir Salavat da sen çek’ kampanyasını düzenleyen Batman Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Elanur Direk, bu kampanyanın bütün okullarda yapılabileceğini söyledi.

Direk, “Okulumuzda ‘Bir salavat da sen çek’ kampanyasını düzenledik. Kampanya çerçevesinde okulun birçok yerine yazdığımız sloganlarla zikirmatikler astık. Efendimizi anlama, tanıma ve hayatımıza geçirmek adına yaptığımız bir kampanyadır. Bu kampanyamıza okulumuza gelen misafirler olsun, okulumuzdaki öğrenci ve öğretmenler olsun, çok yoğun bir talep var.” dedi.

“2 milyon civarında salavat çekildi”

Okulun belli yerlerine astıkları zikirmatiklere öğrencilerin salavat çekip basmadan geçmediğini söyleyen Direk, “Efendimizi bir güne, bir aya veya bir ömre sığdırmak çok zor. Bu yüzden bizler de ne kadar erken o kadar çok salavat diyerek böyle bir kampanya başlattık. Astığımız zikirmatilerden her Cuma günü yaklaşık 200 bin salavat alıyoruz. Salavatları yanımıza kaydettikten sonra zikirmatiklerimizi sıfırlıyoruz ve devam ediyoruz. Şu ana kadar toplamında 2 milyon civarında salavat çekildi.” ifadelerini kullandı.

“Efendimizi tanıdıkça onun severiz”

Çekilen salavatları umreye gidecek bir öğrenci tarafından teslim edileceğini ifade eden Direk, devamında şunları söyledi: “Topladığımız salavatları 20 Ocak’ta umreye gidecek bir öğrenci arkadaşımız tarafından teslim edilecek. Kampanyamıza katkıda bulunanlara Kâbe’de dualar edilecek. 20 Ocak’tan sonra da bu kampanyamız devam edecektir. Büyük bir amacımız bu kampanyayı gider okullarda da taşımaktır. Ahir zaman fitnelerinden bir tanesi de yaptığımız ya da duyduğumuz şeylerden etkilenip de onu hayatımıza geçirmememizdir. İşte bu yönde en büyük sıkıntımız Efendimiz tanımamaktır. Bir insan tanımadığı bir insanı sevemez o yüzden Efendimizi çok iyi tanımalıyız. Kampanyada bizlere destek olan hocalarıma teşekkür ediyorum.”

“Bu kampanyayı bütün okullara tavsiye ediyorum”

Yapılan kampanyadan çok memnun olduklarını belirten lise öğrencilerden Zeynep Aykut ise “Bu kampanyayı başlamamamızın sebebi Peygamber Efendimizi anmak ve anlamak içindir. Asılan zikirmatikleri görünce Peygamber Efendimize salavatlar çekiyoruz. Bu salavat kampanyası çok güzel bir kampanyadır. Bu kampanyayı bütün okullara tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.