banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

İlkokul öğrencilerin el yıkama eğitimi verildi

Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından15 Ekim Dünya El yıkama Günü kapsamında ilkokullarda el yıkama alışkanlığının küçük yaştan aşılanması için eğitimler verildi.

Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü doktorlarından Dr. Fatma Kurt, Dr. Osman Kurt ve Dr. Burak Akkoyun tarafından Siirt merkez ilçelerindeki ilkokullarda verilen eğitimlerde el yıkamanın önemi ve aksatıldığı takdirde doğuracağı sonuçlar anlatıldı.

Elleri sabun kullanarak yıkamanın tek başına su kullanarak yıkamaktan daha etkili olduğu ifade edilen eğitimlerde, yıkama işlemi sırasında sabun kullanmanın ciltteki yağların erimesini ve bu sayede kirler ve mini canlıların kolayca uzaklaştırılmasını sağladığı belirtildi.

Eğitimlerde, hangi durumlarda el yıkanması gerektiği şöyle sıralandı:

- Hapşırma ve burun silme sonrası,

- Yemek hazırlamadan önce ve sunarken, Yemekten önce,

- Hasta birine bakım yapmadan önce ve sonra,

- Bir kesi ya da yara tedavisinden önce ve sonra,

- Tuvaleti kullandıktan sonra, Tuvaleti kullanan çocuğu temizledikten sonra, Çocuk bezi değiştirme ve çocuğu temizleme sonrasında,

- Bir hayvana, hayvan yemine ya da hayvan atıklarına dokunduktan sonra

- Kimyasallarla elleri kirleten işlerle uğraştıktan sonra,

- Yemek pişirme ve yiyecek hazırlamakla görevli kişiler, bunlara ek olarak her moladan sonra, çiğ yiyeceklere dokunduklarında ellerini iyice yıkamalıdırlar.   (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.