banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

'İlk yardım hayat kurtarmada en önemli görevdir'

Siirt Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan 12 Eylül Dünya İlkyardım Günü nedeniyle önemli açıklamalarda bulunuldu.

12 Eylül ‘Dünya İlk Yardım Günü’ sebebiyle bir açıklama yapan Dr. Aslan, günümüzde acil müdahale gerektiren kaza ve afetler nedeniyle binlerce insan öldüğünü belirterek, “Tüm kazalarda ölümlerin yüzde 10’luk bölümü ilk 5 dakikada, yüzde 45’i ilk 30 dakikada olmaktadır.” dedi

Türkiye’de her gün iş kazaları sonucunda ortalama 4 kişinin öldüğünü 8 kişinin ise sakat kaldığını belirten Dr. Aslan, ilk yardımın doğru yapılmasının bu gibi durumlarda öneminin daha iyi anlaşıldığına vurgu yaptı.

Dr. Aslan, “Ani bir hastalık veya kaza sebebiyle yardıma ihtiyaç duyan birine profesyonel tıbbi yardım gelene kadar yapılan girişimler ilkyardım olarak adlandırılır. İlkyardım, bilinçli ve doğru olarak uygulandığında hayat kurtarıcıdır. Ancak hatalı uygulamaların sakatlıklara hatta ölümlere yol açabileceği unutulmamalıdır. İlk yardım uygulamaları sırasında herhangi bir ilaç kullanılmadığı gibi tıbbi araç ve gereçte kullanılmaz. Hastaya ilkyardım uygulandıktan sonra profesyonel sağlık ekiplerince yapılan girişimler ise acil yardım olarak adlandırılır.” diye konuştu

Müdürlük olarak vatandaşları ilk yardım konusunda eğitmeye devam ettiklerini de ifade eden Dr. Aslan, kamu ve özel kurumlara yönelik İlk yardım eğitimi, Temel Yaşam Desteği eğitimi, OED (otomatik eksternal defibrilatör) eğitimi ve Afetlerde ilk yardım eğitimi verdiklerini belirtti. (Muhammed Dayan - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.