banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya

Ihlamur fiyatları dudak uçuklatıyor

Sonbahar ve kış mevsimlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan ve soğuk algınlığına iyi geldiği bilinen ıhlamurun fiyatı dudak uçuklatıyor.

Şifa bulmak için kaynatılarak içilen ıhlamur, Diyarbakır’daki baharatçılarda kilosu 150TL’den satılıyor.

Bu yıl yeterli verim alınamadığı için fiyatların yüksek olduğunu söyleyen baharatçılar, müşterilerin yüksek fiyata tepki gösterdiklerini belirttiler.

Geçtiğimiz yıl 60TL’ye ıhlamur satışı yaptıklarını dile getiren Abdulkadir Elbahadır adlı baharatçı, “Ihlamur fiyatları bu yıl fahiş fiyatlarla yükseldi. Ihlamurun kilosu 140TL ile 150TL arasında satılıyor. Fiyatın artması halkın ihtiyacını karşılayamayacak duruma getirdi. Verim az olduğu için fiyatlar arttı. Geçen yıl 50 gramlık ıhlamuru 4 TL’den satıyorduk, bu sene 8TL’den satmak zorunda kalıyoruz.” dedi.

“Ihlamur başlı başına C vitaminidir”

Ihlamurun tedavi edici ve terletme özelliğinin olduğunu belirten Elbahadır, “Ihlamur, üst solunum enfeksiyonları, gribal enfeksiyonları, boğaz anjini, vücut direncinin düşmesi ve bunlardan kaynaklanan enfeksiyonlar için kullanılır. Başlı başına bir C vitaminidir. Tedavi edici ve terletme özeliği vardır. Limon sıkılarak içildiği zaman broşların ve göğsün açılmasına yardımcı olur. Sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmezlerinden biridir.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman/Mustafa Kaynak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.