banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Hilvan'da elektrik kesintisi sorunu masaya yatırıldı

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde sürekli olarak çiftçilerin mağdur olmasına neden olan elektrik kesintileri nedeniyle Hilvan Kaymakamlığı ile Ziraat Odası Başkanlığı koordinesinde Hilvan Kız Meslek Ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda toplantı düzenlendi.

Toplantıya ilçe Kaymakamı Ahmet Özay, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, Şanlıurfa DEDAŞ İl Müdür Yardımcısı Murat Dursun, Hilvan'dan sorumlu DEDAŞ yetkilisi Ömer Duyar, İlçe Koordinatörü Haçım Nitin ile muhtar ve çiftçiler katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan ilçe Kaymakamı Ahmet Özay, elektrik kesintisi sorununa bir çözüm bulmaları gerektiğini, defalarca görüşüldüğü halde bir netice alamadıklarını ve idareciler olarak bu sorunu çözülmesi için adımlar atacaklarını belirtti.

Özay, “DEDAŞ’a şikâyete geliyorsa ama ciddi manada borcu var ve adam sürekli kaçak kullanıyorsa ben hiçbir yetkili şahsı aramam. Ama vatandaş faturasını ödüyorsa bunların mağdur edilmemesi gerekir. Sulama konusunda şu anda insanlarımızın kafası çok muğlâk, onları rahatlatmak lazım. Özellikle köylerde gece ve gündüz olmak üzere yaklaşık altı saat kesinti yapılıyor.” diye konuştu.

Hilvanlı Çiftçiler bu elektrik kesintisinden dolayı mağdur olduklarını fatura ücretlerinin yüksek geldiğini bunun nedenini anlamadıklarını belirtip, sayaç bazlı anlaşma yapıldığında,  DEDAŞ yetkililerinden elektriklerinin kesilmeyeceğine dair garanti vermeleri gerektiğini dile getirdiler.

Toplantıda konuşan Şanlıurfa DEDAŞ İl Müdür Yardımcısı Murat Dursun ise kesintisiz elektrik sözünü verdiklerini ve bu sözün arkasında durduklarını belirtti. Dursun, “Şu anda bu elektrik kesintisine girmemizdeki sebep, Urfa’nın genel anlamdaki sıkıntısı olup bir de yağışsızlığında durumla alakalı olabilir. Biz bu sorunu kısa sürede çözeceğiz.” dedi.

Dursun, Hilvan için olmazsa da Şanlıurfa’daki kırsal bölgelerde ekiplerinin denetime çıktığında hiç borcu olmayanların dahi denetim ekiplerini darp ettiklerini vurguladı.

Dursun, tarımsal sulama aboneleri ile ilgili projelerinin olduğunu, sayaç ile ölçüm yapılarak taahhüt edilen enerjinin indirimli olarak çiftçilerimize sunulması planlandığını belirtti. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.