banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Hilvan Selam-Der yıllık faaliyet raporunu açıkladı

Hilvan Eğitim Kültür Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği (Selam-Der) 2015 yılı içerisinde yaptığı yardım faaliyetlerini basın aracılığıyla kamuoyuna duyurdu. Buna göre dernek, bir yılda 514 muhtaç aileye ulaştı.

Selam-Der Yardım Komisyonu Başkanı Abdulkerim Yüksekyayla, 2015’te 2014 yılına nazaran yardımlarını arttırdıklarını söyledi.  2014 yılında toplam yardım miktarının 36 bin TL, 2015 yılında ise bu rakamın yaklaşık olarak 40 bin TL’ye ulaştığını belirten Yüksekyayla,  “Yardımlarımız devam edecektir.  Yardımlarımızın kaynağı hayındarsever insanlar iken bu vesileyle zengin ile fakir arasındaki kopuklukta ortadan kalkmış olur. Bu vesileyle zengin kardeşlerimizi fakir kardeşlerimize yardım etmeleri için çağrıda bulunuyoruz.” dedi.

Yardım türlerinin gıda, elbise, ayakkabı, kırmızı et olduğunu bu kışta ise biri Suriyeli olmak üzere iki aileye yardımda bulunduklarını ifade eden Yüksekyayla, “Malumdur ki kışa yeni giriyoruz. Bu nedenle fakir ailelere her zaman olduğu gibi yine başta yakacak gerekiyor. Bunun yanında elbise ve benzeri eşyalar gerekmekte, yardımda bulunmak isteyen insanlar bize ulaşabilirler. Allah, yardımda bulunan insanlardan razı olsun Ahirette ecirlerini kat kat artırsın.” diye konuştu.

Yüksekyayla, Selam-Der olarak 2015 yılında yapmış oldukları faaliyetleri şöyle paylaştı:

“Ocak ayında, 31 aileye 2 bin 634 TL değerinde ayni ve nakdi yardım. Mart ayında, 15 aileye bin 150 TL ayni ve nakdi yardım. Nisan ayında, 7 aileye 337 lira gıda yardımı. Ramazan Ayı’nda, 170 aileye 8 bin 405 TL ayni ve nakdi yardım. Kurban Bayramı’nda, 266 aileye 21 bin 375 TL ayni ve nakdi et yardımı. Ekim ayında, 10 aileye 4 bin 800 TL ayni ve nakdi yardım. Kasım Ayında, 15 aileye 750 lira ayni ve nakdi yardım. Toplam’da 514 aileye yardımda bulunduk.”

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.