banner2
Öne Çıkanlar Kovancı Mahallesi Rafael Karaköprü’de İsmar tepkisi Haseki Mehmet Kaya

Hendek ve barikatlardan Derik halkı tedirgin

Derik’te artan olaylar nedeniyle ilan edilen ve 8 gün süren sokağa çıkma yasağının kaldırılması 4’üncü gününe girerken, kapatılmayan hendekler ve kaldırılmayan barikatlar halkta tedirginlik yaratıyor. İlçe merkezinin cadde ve sokaklarında sessizlik hâkimken kepenklerin çoğu hala kapalı olduğu gözlemlendi.

PKK’lilerin ilçe merkezinde kazdığı hendeklerin ardından kaymakamlık tarafından sokağa çıkma yasağı uygulanmış ve çatışmaların devamında yasak 2 defa uzatılarak 8 gün sürmüştü. Geçen Perşembe günü kaldırılan sokağa çıkma yasağının üzerinden 4 gün geçmesine rağmen ilçede büyük bir sessizlik hakimken esnafın çoğunluğunun kepenk açamadığı görüldü.

Çıkan çatışmalardan dolayı bazı işyerlerinin zarar gördüğü dikkat çekerken, kimi evlerin ise yakılarak kullanılamaz hale geldiği, hayvanların telef olduğu ve ilçedeki Namık Kemal İlk ve Ortaokulu ile bir taziye evinin de çatışmalarda tahrip olduğu görüldü.

Kapatılmayan hendekler ile kaldırılmayan barikatlar halkın endişelerini ciddi manada artırırken, ilçeyi terk eden vatandaşın çoğunluğu ise tedirginlikten dolayı ilçeye dönmediği öğrenildi. Evlerine dönen bazı vatandaşlar ise yaşanan çatışmalardan dolayı kapılarının kırılıp değerli eşyalarının çalındığını, kalan kısmının ise kullanılamaz hale geldiğini gördüler.

‘Hendek siyasetinin’ sadece halkı mağdur ettiğini dile getiren ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen bazı vatandaşlar, Deriklilerin bu tür olayları asla tasvip etmediğini söyledi. Vatandaşlar, “bu olaylardan zarar gören halk oldu. Birçok işyeri, ev, okul ve taziye evi zarar gördü. Çatışmalardan dolayı halkın çoğunluğu ilçeyi terk etmek zorunda kaldı. Çünkü iki ateş arasında kalmıştı. Canlarını kurtarmak için beyaz bayraklarla ilçeyi terk etti. Sokağa çıkma yasağı sona erdi ancak kapatılmayan hendekler ile kaldırılmayan barikatlar gerçekten de bizi ciddi manada endişelendiriyor. Acaba tekrar sokağa çıkma yasağı mı başlayacak, tekrar çatışmalar mı çıkacak? Herkes bu soruyu birbirine soruyor. Bir de hendeklerde patlayıcıların olduğu söyleniyor. Sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının üzerinden 4 gün geçti halk hala işyerlerini açamıyor. Kepenklerin çoğu kapalı çünkü ilçeyi terk eden halkın hepsi geri dönmemiş. Ne olacağı belli değil.” ifadelerini kullandılar.

Vatandaşlar, “Bu halk için yola çıktığını söyleyenler halkı mağdur etmekten başka bir şey yapmıyor. Dikkat ederseniz özellikle HDP’nin yüksek oy aldığı yerlerde hendekler kazılıyor ve orası harabeye dönülüyor. Az oy aldığı yerler ise güllük gülistanlık; ne bir hendek var nede bir çatışma. Kendilerini destekleyen halka verdikleri mükâfat bu mu?” diye konuştular. (Mehmet Aslan, Abdullah Demir-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.