banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Hemşireler ne melektir ne de şeytan! VİDEO

12- 18 Mayıs Hemşirelik Haftası dolaysıyla Mehmet Akif İnanın Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte hemşireler günü ile ilgilil konuşmalar yapıldı.

 

Etkinliğe Vali Celalettin Güvenç’in yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Turhan Sulhan, Tabipler Odası Başkanı Recep Demirbağ, AK PArti İl Başkan Yardımcılar Erkan Sözen ve Mustafa Yavuz, ile sağlık çalışanları eşlik etti.

Burada hemşielere günü ile ilgili bir konuşma yapan Çocuk Hastanesinde görevli hemşire Melek Kıvrak Keskin; "Hemşireler ne melektir ne de şeytandır. Hemşireler insandır" dedi.

Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu ise sağlık çalışanlarına yönellik gerçekleştirilen şiddete değinerek yapılan yanlışları aktardı.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Turhan Sulhan ise hastalarla direk temazta olan hemşirelerin ağır ve bir o kadar da onurlu görev yaptıklarını ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise hemşireliğin önemine değinerek, “Hemşireler, emeğiyle alın teriyle çalışan işinin hakkını veren, kendisiyle barışık, işini seven, işine saygı duyan, insanı seven, mesleğini sayan insanlardır. Bu gruba en güzel örnekte hemşirelerdir diye düşünüyorum. Çünkü sizler sağlık hizmetlerimizin, hastanelerimizin isimsiz kahramanlarısınız. İnşallah özlük hakları bakımından, eğitimin daha da iyileştirilmesi bakımından, birçok bakımdan devletimiz güçlendikçe sizlerin durumu da daha iyi hale gelecektir. Bu anlamda yaptığınız görev her türlü takdirin üzerindedir. Bu duygularla başarılar ve tebrikler sunuyorum, haftanız kutlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Celalettin Güvenç, özverili çalışmalarıyla başarılı olan hemşirelere plaket ve teşekkür belgelerini verdi.

 

Yıllarca hastanede başhemşire olarak görev yapan Turkan Oturakçı ise hemşireler gününde emekli olduğunu belirtti. Hastane Yöneticisi Abdülkadir Yetişgin, Turkan Oturakçı'ya plaketlerini takdim ederek hastaneye yaptığı katkıdan dolayı teşekkür etti.

konuşmaların ardından salonda verilen kokteyl ile program devam etti.

 

Öte yandan Modern hemşireliğin başlangıcı olarak kabul edilen Florence Nightingale doğum günü olan 12 Mayıs’ı dünya hemşireler günü olarak kabul ediliyor ve 12-18 Mayıs tarihleri arasında Hemşireler haftası olarak kutlanıyor.

Ömer ASLAN / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.