banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

'Helal Sertifikalı Denetçi Eğitimi'nde 2'inci gün geride kaldı

Helal Sertifikalı Denetçi Eğitimi Gıda ve İhtiyaç Maddelerini Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği’nin (GİMDES) merkezinde, 26 katılımcıya ‘Helal Sertifikalı Denetçi Eğitimi’ veriliyor.

Başta dernek başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer’ in yanında Kimyagerler, Mühendisler, İslam Fıkıh Uzmanları, Başdenetçiler Teknik Bilim Kurulu Üyeleri gibi alanlarında uzman hocalar eğitim veriyor.

Eğitimin ilk gününde katılımcılara GİMDES güncel dergisi, not defteri, katkı maddelerini içeren el kitapçığı gibi yardımcı kitapları içeren paketler verildi. 5 günün günlük eğitim hakkında açıklama yapan Savaş Fındık’ın sunumundan sonra Dr. Hüseyin Kami Büyüközer ilk dersi yaptı.

Sabah yapılan oturumdan sonra yemek ve namaz için verilen aranın ardından ikinci oturuma geçildi.

Öğleden sonraki bölümde; “Gıda Mühendisi Savaş Fındık, Helal Sertifikalandırmada Hijyen ve Sanitasyonun Yeri ve Önemi, Mikroorganizmaların Dünyası ve Hijyen, Uygunsuzluk Raporu Örnekleri, Gıda Kaynaklı Hastalıklar, Zehirlenmeler, Helal Sertifika Sisteminde İzlenebilirlik, Helal ARGE şartları ve Helal Sertifikalandırmada Bir Nokta: Gıda Güvenliği” konularını içeren dersler verildi.

GİMDES Fıkıh Kurulu Üyesi İslam Fıkıh Uzmanı Mustafa Meral, İslam fıkhına göre katkı maddelerinin domuzdan veya başka hayvansal kaynaktan elde edilmesinin hükmünü anlatarak, gerekli kavramları katılımcılara açıkladı.

Meral, İslam’da haram ve helallere tek tek açıklık getirerek alkol meselesine değindi. Meral ayrıca hayvan kesiminde hayvanda ve kesen kişilerde aranan şartları ve makinalı kesimi anlattı. (M. Zeki Aygur-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.