banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Hekimlik Fedakar olmaktır

Sulhan Mesajında; "Hekimlik, özelinden fedakârca; evdeki kendi çocuğunun ateşinden çok, ameliyat için bekleyen hastanın telaşında olmaktır" dedi.

İşte Sulhan'ın Tıp Bayramıyla İlgili o Mesajı; İnsanla uğraşıp insanı yaşatmayı; acısını azaltmayı, derdine derman olmayı, mesleği olarak seçen meslektaşlarımla, bu hizmetin sağlanmasında katkıları olmazsa olmazımız olan tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum.
Sosyal Devlet anlayışının en önemli unsurlarından biri sağlık hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilmesidir ve sağlıklı hayat insanların vazgeçemeyeceği en temel haklardan birisidir. “Önce insan” diyen bir yaklaşımla son yıllarda reform niteliğinde yapılmış olan dönüşümler ve bu dönüşümler sonucunda sağlık hizmetlerindeki almış olduğumuz mesafe ve başarı da ortadadır.
Ne mutlu bize ki bu günü kutlarken, amaçladığımız noktaya siz değerli meslektaşlarımız ve tüm sağlık çalışanlarımızın desteğiyle yaklaşıyoruz ve bu özverili çalışma ve desteklerinden dolayı da sağlık ordusunun beyni olan değerli meslektaşlarıma özellikle teşekkür etmek istiyorum.
Hekimlik sadece hasta muayene veya tedavi etmek değil;
Hekimlik, yaşamın uçuculuğunu ve ölümün kaçınılmazlığını herkesten iyi bilmek, yine de, bu sonu geciktirmek için, geceli gündüzlü çalışmaktır.
Hekimlik, başkalarının bakmaya bile dayanamadığı hastalarınıza, kucak dolusu sarılmak, onların teşekkürleriyle zenginleşmektir.
Hekimlik, özelinden fedakârca; evdeki kendi çocuğunun ateşinden çok, ameliyat için bekleyen hastanın telaşında olmaktır...
Atatürk’ün de dediği gibi mesuliyet yükü her şeyden, ölümden de ağır olan bir meslektir.
Bu bağlamda Kendi hayatlarını, başkalarının hayatına akıtan, Sağlıklı toplum olabilme yolunda var gücüyle çalışan, insanlığa nitelikli yaşam sunmayı amaç edinen hekimlerimizin ve sağlık hizmetlerinin her alanında fedakârca çalışan tüm sağlık personelinin 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlar, bu kutsal mesleğe verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyor, sağlık başarı ve mutluluklar dilerim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.