banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Havaların soğuması aktarların işini olumlu etkiliyor

Havaların iyiden iyiye soğumasıyla aktarlarda şifalı bitki satışlarında artış yaşanmaya başlandı. Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte, soğuk havalara bağlı olarak gribal enfeksiyonlar baş gösterince insanlar aktarların kapısını çalıyor. Sıkça görülen soğuk algınlığı ve öksürüğe karşı halk şifalı bitkileri tercih ediyor.

Soğuk algınlığı ve gribe karşı önlem almak isteyen vatandaşların aktarlardaki şifalı bitkileri tercih etmesi, aktarların işlerinde yoğunluğu artırıyor.  Aktarlar ise soğuk algınlığına karşı zencefil, zerdeçal, hatmi çiçeği gibi şifalı bitkileri öneriyor.

Doğal şifalı bitkilerin kullanımında bilinçsizce davranılmaması gerektiğini dile getiren aktarlardan Hamza Karakaya, karışımın yapımında mutlak surette bir uzmana danışılması gerektiği uyarısında bulundu. Birçok öneride bulunan Karakaya, “Önereceğimiz bitkiler içerisinde zencefil, zerdeçal, kuşburnu, ıhlamur, tarçın ve karanfil gibi bitkilerdir. Bunlarla beraber kuşburnunun C vitamini içermesinden dolayı sıkça kullanılmasını tavsiye ediyoruz.” dedi.

Soğuk algınlığına karşı doğal olan şifalı bitkileri tercih ettiğini belirten Hakan Şimşek ve M. Seyit Baydur, özellikle gribe karşı şifalı bitkilerden yaptıkları karışımı kullandıklarını söylediler.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.