banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Hava sıcaklıkları 8 derece azalacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Afyonkarahisar, Kütahya, Muğla ve Malatya çevreleri ile Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesiminde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, gece saatlerinde Ordu'nun doğusu, Giresun ve Trabzon çevreleri ile Rize'nin batı kesiminde kuvvetli olması bekleniyor.

Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde aşırı yağışlara dikkat!

Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde görülecek aşırı yağışlara karşı vatandaşları uyaran Meteoroloji Müdürlüğü, “Daha önceki şiddetli yağış uyarımız doğrultusunda Marmara'nın doğusunda devam eden yağışların, son 6 saatte Sakarya'nın Ferizli ilçesinde metrekareye 125 kilogram, Sapanca ilçesinde 59 kilogram; Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde 100 kilogram, Kartepe Kayak Merkezi'nde 161 kilogram civarına ulaştığı gözlemlenmiştir. Bölgede sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışın etkisini devam ettirmesi beklendiğinden, aşırı yağışın neden olacağı sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”açıklamasında bulundu.

Hava sıcaklıklarının batı bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın; Ege Kıyıları ile Sinop çevrelerinde kuvvetli (30-60 km/s), Marmara ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. Yetkililer, ağaç devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtiyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Çorlu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, Muğla, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Ege Kıyıları'nda kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesiminde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Ordu'nun doğusu, Giresun ve Trabzon çevreleri ile Rize'nin batı kesiminde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Malatya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güney Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava

İstanbul: Kuvvetli sağanak yağışlı 16/22

Ankara: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 15/23

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 16/25

Adana: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20/31

Diyarbakır: Parçalı bulutlu 14/30

Batman: Parçalı az bulutlu 13/32

Van: Parçalı az bulutlu  8/22

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.