banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Hastane inşaatı, kuş yuvası oldu
İnşaat çürümeye terk edildi

1997 yılında ihale edilen ve 86 trilyon ödenek harcanarak kaba inşaatı ve bir çok imalatı yapılan, 600 Yataklı Araştırma ve Uygulama Hastanesi inşaatı, 2009 yılında beri bir çivi bile çakılmadan çürümeye terk edildi. Her hangi bir çalışma yapılmayan inşaat, kuş yuvalarıyla doldu.

Gelen ödenekler geri gitti

600 Yataklı Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi için Başbakanlığa bağlı Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından 2009 yılından 23 trilyon, 2010 yılında 17 trilyon, 2011 yılında ise 8 trilyon ödenek tahsis edildi. Hastane inşaatı 2009 yılında durdu.Hastane inşaatı durduğu için Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından gelen ödeneklerin bir kısmıyla inşaatın yapımında kullanıldı, bir kısmı ile büro malzemeleri alındı, bir kısmı ise başka inşaatlarda kullanıldı ve geri kalan ödenekler ise bakanlığa iade edildi.

40 teknik eleman bulunmaktadır

Oysaki Harran Üniversitesinde, inşaat mühendisleri, makine mühendisleri, elektrik mühendisleri ve mimarlardan oluşan yaklaşık 40  teknik eleman bulunmaktadır. Bu teknik elemanlar üniversitede inşaa edilecek hastane ve diğer inşaatların yapımının denetiminde sorumlular. Dolayısıyla yapılacak iş bellidir. Başbakanlık ise ödenek göndermektedir.İnşaatı kontrol edecek yeterli teknik elemanda bulunmaktadır.İnşaat’ın 2009 yılında beri neden durdurulduğuna bir türlü anlam verilemiyor.

2012 yılı için 15 trilyon ödenek gönderildi

Yine 2012 yılı için Başbakanlığa bağlı Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından inşaat için 15 trilyon daha ödenek tahsil edildi.

2009 yılında hazırlanması gereken revize projeler daha yeni çizdirilmeye başlandı. Bu projelerin hazırlanması yılsonuna kadar yetişmese DPT tarafından tahsil edilen 15 trilyon ödenekte geri iade edilecektir. Şu anda başbakanlığa bağlı TOKİ İdaresi yapılmasına karar verilen hastane inşaatlarını kısa bir süre içersinde tamamlayıp hizmete açmaktadır. Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesinde yapımı 17 yıldır devam eden 600 Yataklı Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ise 4 yıldır inşaatına başlanmamıştır.

Yenişehir Kampusünden yararlanılıyor

600 Yataklı Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, 1997 yılının deprem yönetmeliğine göre, projelendirilmiş ve imalatları yapılmış olabilir.2007 yılında yeni bir deprem yönetmeliği çıkmış olsa dahi bu projeciler tarafından revize proje hazırlanır ve imalatın yapımına devam edilmesi gerekir.

Üniversite Hastanesinin yapımı geciktirildiği ve hizmete açılamadığı için vatandaşlar, Üniversite’nin Yenişehir Kampusünde yararlanıyor.

Hastane 4 yılda 400 proje içersinde yer alıyor

Yenişehir Kampusünün binasına ise çürük raporu verilmiş ve kolonları güçlendirilerek iyileştirildi. 600 Yataklı Araştırma ve Uygulama Hastanesi binası, hükümetin seçim öncesi açıkladığı “4 yılda 400” proje başlıklı seçim taahhütnamesinde de yer alıyor.
Aziz Çiftçi / www.sanliurfaolay.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.