banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Harran Üniversitesinde 14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği



Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Sarıışık, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Haliliye Belediye Başkan Vekili Dr. Ahmet İnan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven, Tabipler Odası Başkanı Eyyüp Şelli, Sağlık Müdür Vekili Faruk Günak, Harran Tıp Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Emre Erkuş, Üniversite Genel Sekreteri Abdulhalim Dündar, öğretim elemanları, STK temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinin 1992 yılında kurulduğu ve 1995 yılında 20 öğrenci alarak eğitim ve öğretime başladığına dikkat çekerek konuşmasına başlayan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Feridun Akkafa, “2001 yılında ilk mezunlarını veren fakültemizde, 2017 yılı haziran ayında 17 dönem mezunlarını vermenin gururunu hep birlikte yaşamış olduk. Hastanemiz modern cihazlarla donatılmış ayrıca nitelikli sağlık hizmeti sunularak, il dışına giden hasta sayısı azaltılmıştır. Araştırma ve Uygulama Hastanemiz eğitim ve sağlık alanında bölgemizde yıldızlaşan bir hastane olma yolunda hızla ilerlemektedir. Ebediyete göç eden hekimlerimize ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
İl Sağlık Müdür Vekili Faruk Günak, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle bir arada bulunduklarını söyleyerek Şanlıurfa başta olmak üzere sağlıkta Türkiye’nin kendine has sorunları olduğunu söyledi. İki yıldır yeni binasında hizmet veren üniversite hastanesinin büyük bir sağlık açığını kapattığını, başta Rektör Prof.Dr. Ramazan Taşaltın olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.
Daha sonra söz alan Rektör vekili Prof. Dr. Ali Sarıışık, doktorluk mesleğinin çok önemli ve zor bir meslek olduğuna dikkat çekerek, “Bir mühendis olarak yaklaşık 3 yıldır üniversite hastanesinin şartlarının daha da iyileştirilmesi için çaba sarf ediyoruz. Hekim arkadaşlarımın karşılaştıkları türlü zorluklara rağmen kutsal mesleklerini icra ederek, yurttaşlarımızın sağlık sorunlarının çözümüne yönelik çabaları çok kutsaldır. Cenabı Allah bu zorlu ve kutlu yolda hepinizin daima yardımcısı olsun. İnsanı yaşatmayı, acısını azaltmayı, insana daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği, büyük özveriyle yerine getiren tıp çalışanlarımızın bayramını kutluyor, nice sağlıklı mutlu ve huzurlu ömürler diliyorum” diye konuştu
Tıp Bayramı programına katılan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, hayatta en önemli şeyin sağlık olduğuna dikkat çekerek; “Sağlık olmayınca geri kalan hiçbir şeyin anlamı olmuyor. Allah bu hayatta hiçbir şekilde insanı hastalık ile imtihandan geçirmesin. Dünyanın ilk İslam Üniversitesi olan Harran Üniversitesi Güneydoğu’nun cazibe merkezi olması gereken bir konumdadır. Ben inanıyorum ki Şanlıurfa İnşallah sağlık alanında Güneydoğu’nun odak noktası olacaktır. Bu duygularla 14 Mart tıp bayramınızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Protokol konuşmaları, Haliliye Belediye Başkan Vekili Dr. Ahmet İnan’ın öğrencilere hitaben; “Son zamanlarda ayaklar altında olan hekimlik onurunu ve şerefini kurtaracak olan da yine bizleriz. Doktor toplumda bir örnek olmalıdır. Mesleğin onuruna yakışan davranışlarda bulunmalıyız. Tabipler odamız, rektörümüz, dekanımız ve başkanımız buradalar. Hep birlikte İnşallah tekrar hekimliğin onurlu meslek haline gelmesi için gayret sarf etmeliyiz” şeklindeki öğütleriyle sona erdi.
Protokol konuşmalarının ardından program, Şanlıurfa’nın ilçelerinden seçilen hekimlere plaketlerinin takdim edilmesiyle sona erdi. Programın ardından protokol üyeleri ve hekimler, Osmanbey Kampüs alanında, günün anlam ve önemine binaen ağaç dikimi gerçekleştirdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.